Kristiansund stoppet Sandefjords seiersrekke: – Ekstremt surt

(Kristiansund - Sandefjord 2–0) Formsterke Sandefjord hadde vunnet tre på rad før borteturen til Kristiansund. Der ble det, som «alltid», stopp.

 • Jonathan Simchai Hansen, VG
Publisert Publisert

Da spissene ikke fikk ballen i mål, stod forsvarsspiller Christoffer Aasbak fram for Kristiansund. Etter kaos i boksen landet ballen i beina hans, og venstrebacken avsluttet via Sander Moen Foss og i mål.

Det ble vendepunktet som sikret KBK tre poeng, og satte en effektiv stopper for Sandefjords sterke seiersrekke. Bortelaget kom nemlig til kampen som et av Eliteseriens største formlag med fem seire på de siste seks kampene.

– En god prestasjon i dag. Vi er solide gjennom hele kampen, og slipper inn lite sjanser mot. Det er deilig å stå igjen med en fortjent seier, sier KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Statistikken talte mot Sandefjord i Kristiansund. De har nemlig aldri vunnet på Kristiansund Stadion. Tallenes tale er faktisk ganske stygg, Sandefjord har kun fått med seg poeng en eneste gang på seks turer til Kristiansund. Det var helt tilbake i 2014, da det endte 1–1. Heller ikke i dag skulle trenden snus.

MÅLSCORER: Christoffer Aasbak satte 1–0 og var med på å sikre tre poeng for Kristiansund.

For som historien tilsa var det KBK som kom best i gang. Olaus Skarsem, som var livlig gjennom hele kampen for KBK, startet angrepet. Foran mål fikk Snorre Strand Nilsen en strålende mulighet, men traff ikke skikkelig på avslutningen fra kort hold. Dermed klarte Jacob Storevik å redde, men returen landet i beina til Willumsson. Han kunne enkelt sette ballen i nettet, men ble avvinket for offside.

Like etter var Skarsem på ferd igjen, og slo et perfekt innlegg til Willumsson. Spissen fikk sjansen på nytt, men denne gangen reddet Storevik avslutningen mesterlig.

Til slutt løsnet det da Aasbak fikk pirket ballen over streken, før Liridon Kalludra snappet en fryktelig feilpasning foran Sandefjords boks på tampen, og forsøkte å trille ballen videre til Flamur Kastrati. Pasningen ble løpt i eget mål Jørgen Kili Fjeldskår, og sørget for en sterk KBK-seier.

– Det er ekstremt surt, men det var kanskje det beste laget som vant fortjent, sier Sandefjord-keeper Jacob Storevik til Eurosport etter kampen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Kristiansund BK
 3. Sandefjord Fotball
 4. Fotball
BT anbefaler

Frykter bompenge­bråk: – Kan sette Bybanen til Åsane i fare

Fylkeskommunen vil komme i gang med byggingen av Bybanen til Åsane i 2024. Det blir ikke lett.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Her tømmer de bygget – 50 personer får ny arbeidsplass

 2. – Mobiltelefon tok fyr på et fly til Bergen

 3. – Det jeg har sett taler ikke godt for dem som har gjort dette

 4. Han var en av klodens største popstjerner. På lørdag tar Ronan Keating fergen fra Halhjem.

 5. Harde tak for turistmagneten. Passasjersvikt som svir.

 6. – Stedet for late feriedager, sene frokoster og lange lunsjer