Slik er Klæbos «helvetesuke»: – Helt på grensen

Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo (24) lader opp til ny sesong med et fast innslag: En brutal treningsuke han kaller «helvetesuka».

SYVTIMERSDAG: Johannes Høsflot Klæbo klinket til med 150 kilometer på sykkel og en intervalløkt innbakt i det han beskriver som «årets tøffeste treningsøkt». Totalt brukte han syv timer, men fant tid til en restitusjonsøkt om kvelden. Foto: Skjermdump: Johannes Høsflot Klæbo på YouTube

  • Jens Friberg, VG
  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

– Slike ekstreme treningsuker motiverer meg. Det å være helt på grensen og utforske hva kroppen og hode tåler, er viktig for meg, og jeg mener det bidrar til å gjøre meg til en bedre skiløper. Av og til så kan det være vanskeligere å motivere seg til en tre timers myrtur en regntung trøndersk høstdag, sier Klæbo.

Nylig delte han og broren Ola Klæbo en videoblogg på Youtube fra «en standard økt» i denne harde uken: 72 kilometer sykling til Kotsøy, så en liten «pause» med tre ganger 20 minutter intervaller på rulleski opp «Bjørgen-bakkene», før han avsluttet med 72 kilometer tilbake til Trondheim på sykkel.

– Totalt tar denne økta syv timer. I tillegg tar jeg en restitusjonsøkt på kvelden, sier Klæbo.

TUNGE TAK: Johannes Høsflot Klæbo etter å ha fullført det tredje og siste draget opp «Bjørgen-bakkene». Foto: Skjermdump: Johannes Høsflot Klæbo på YouTube

Han sier det er han og morfar Kåre Høsflot som legger planen, og sprinttrener Arild Monsen er også involvert.

Sammen med familien har Klæbo feriert på Helgelandskysten, men rakk likevel å logge inn 25 treningstimer. I «helvetesuken» kjørte han imidlertid på med hele 40 timer på seks dager.

– Uken består av vesentlig mer trening enn en normal høy treningsuke for meg. Enkelte av øktene er mer enn dobbelt så lange som en normal langtur. På noen av øktene hadde jeg med meg treningskompiser, men denne gangen kjørte jeg flere økter enn normalt alene. Det betyr at man må arbeide litt med seg selv, noe som var et bevisst valg, sier Klæbo.

Les også

Klæbo hyller «Paradise Hotel»-broren: – Jeg synes låten er knallbra

I videobloggen får medaljegrossisten servert et lass med fiskekaker og en salat, etter å tidligere ha filmet at han slet seg gjennom fire brødskriver til frokost før maratonturen på sykkel.

– Den største utfordringen denne uken er å få i seg nok næring. Med så store treningsmengder, så forbruker kroppen mye energi. For å få nytte av treningen så er det viktig å få i seg nok mat og drikke. Under en slik uke er jeg avhengig av å ha et støtteapparat som kan hjelpe meg, sier Klæbo.

Publisert
  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Ola Klæbo
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Begge overlevde Utøya. Torbjørn ble i politikken, Martin havnet i fengsel.

22. juli 2011 løp de for livet. Ti år etter er «Martin» i fengsel, mens Torbjørn skal forsvare hans hjertesak…

Mest lest akkurat nå

  1. Smittetallene øker etter denne kvelden: – Det var svett og klamt

  2. Hvor mye plass trenger vi egentlig? Her på Laksevåg står stjerne­arkitektens svar.

  3. Fem myter om antibiotika. En av dem kvier legen seg for å avsløre.

  4. Bergens triatleter holdt sitt nye OL-våpen hemmelig. – Fryktet at det skulle bli ulovlig.

  5. Bryggen og Torget er bilfritt denne sommaren. Så kva er det som står og stampar i kø bak bussrute 4 til Hesjaholtet då?

  6. Vennene nektes båtreise fra Bergen. – Rare regler, medgir Fjord Line.