Landslagssjefen frykter Northug forkorter karrieren

<p>Landslagssjef Vidar Løfshus ser hvilken pest og plage oppmerksomheten er for Petter Northug. Han er redd Northug forkorter karrieren på grunn av det.</p>

Petter Northug of Norway skis during the men's FIS World Cup cross-country skiing 1.3 km free sprint qualification in Dobbiaco January 4, 2012. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SKIING)
  • Nils Christian Mangelrød
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Northugs medierådgiver Otto Ulseth ser hvordan Northug på reiser gjør alt han kan for å gjemme seg for folk.

– For Petter er oppmerksomhet og presse en pest og en plage, Men han må bare lære å leve med det , sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Det har vært tydelig at Petter Northug har blitt mer og mer lei av den oppmerksomheten kjendistilværelsen som Norges mest profilerte idrettsutøver fører med seg.

– Er du redd for at Petter kommer til å avslutte skikarrieren på grunn av all oppmerksomheten, som han tydelig misliker?

– Ja, rett og slett. Jeg er redd for at det tar motivasjonen hans at han aldri kan være seg selv. Han kan ikke sette foten i gata uten at det er noen som roper etter han eller vil ha bilde sammen med han. Han får aldri være i fred. Det var sikkert greit med litt oppmerksomhet som 19-åring, men han syns ikke det lenger, sier Løfshus.

— Må lære stjernelivet

Løfshus er ikke umiddelbart redd for OL-satsingen til Petter Northug. Men han frykter Northug kutter karrieren "før tiden er moden".

– Jeg mener han bør gå i fem-seks år til. Men det kreves mye motivasjon for å leve det spesielle livet, sier Løfshus.

Northug tjener inn store summer for skiforbundet hvert år og er lokomotivet i langrennsporten. Stjernelivet er ikke mulig å unnslippe.

– Han må ta innover seg tilværelsen som stjerne og lære seg å leve med det. Det er viktig å finne balansen. Han mente det ikke var balanse i det når han går Norgescup, sier Løfshus.

En sky person

I helgen stakk Northug til skogs og forsvant fra stadion etter samtlige renn i Norgescupen, tre dager på rad. Han avsluttet helgen med ikke å dukke opp på premieutdelingen i rennet han vant. Dette tok faren John Northug skylden for. Petter testet ski sammen med broren Even.

– Han er ikke uregjerlig å styre. Jeg håper og tror denne helga var en glipp. Jeg er glad jeg har hatt minst mulig å gjøre med denne helga. Jeg var ikke i Trondheim og vet ikke om det hadde blitt noe annerledes hvis jeg hadde vært der

Han skildrer Northug som en sky person som overrasker langrennsledelsen på den ene og andre måten

– Jeg kjenner ikke psykologien hans, men han er veldig uforutsigbar. Noen ganger sprudler han uventet mye også. Han er en beskjeden kar som ikke trives i offentlighetens lys. Paradokset er at han er helt annerledes når han passerer målstreken, sier Løfshus.

Gjemmer seg

Northugs medierådgiver Otto Ulseth har helt samme følelse som landslagssjef Løfshus, når det gjelder Northugs fremtid i sporet.

– Det er helt klart at oppmerksomheten er en minusfaktor for han. Det gjelder både fra folk og media, det henger sammen. Det er forferdelig for han. Jeg ser bare når han er ute og reiser hvilke teknikker han utvikler for å gjemme seg. Men dette gjelder andre også det. Han er ikke den eneste som må betale den prisen, sier Ulseth.

Publisert: