Taus om hvem som skal erstatte midtbanesliteren

Med Sivert Heltne Nilsen ute med karantene blir trener Lars Arne Nilsen tvunget til å gjøre endringer.

SUKSESSTRENER: Lars Arne Nilsen har løftet Brann etter at han ble ansatt i slutten av mai. Foto: Håvard Bjelland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

NYMARK (bt.no) : Sivert Heltne Nilsens gule kort tidlig i kampen mot Bryne tvinger trener Lars Arne Nilsen til å gjøre endringer i midtbaneleddet til toppkampen mot Kristiansund.

Heltne Nilsen, som aldri er blitt vraket eller byttet ut av sin far etter at han kom til Brann, må stå over oppgjøret grunnet karantene, og en ny midtbane må dermed settes sammen før sesongens viktigste kamp til nå.

Da Sivert Heltne Nilsen sist var suspendert, borte mot Sandnes Ulf, gikk Kristoffer Barmen ned i hans rolle som midtbaneanker. Foran seg hadde han Fredrik Haugen og Eirik Birkelund som indreløpere.

— Flere alternativer

Lars Arne Nilsen har langt på vei innrømmet at Barmen også kommer til spille i ankerrollen mot Kristiansund, og det vil være en stor overraskelse dersom ikke Haugen starter i den ene indreløperrollen.

Men om det blir Birkelund, som mot Sandnes Ulf, eller Kasper Skaanes, som startet mot Bryne, som tar den siste plassen på midtbanen, velger Nilsen å holde for seg selv.

— Midtbanen skal vi løse. Det finnes flere måter å gjøre det på. Vi har flere alternativer, så får vi se hva vi faller ned på til slutt, sier Nilsen.

Torsdag var Birkelund tilbake på trening for fullt etter å ha blitt satt ut av spill av et virus. Skaanes virker også være pigg til tross for et tynt kampgrunnlag den siste tiden.

Endelig tilbake for fullt

Kampen mot Bryne var faktisk kun den andre kampen Skaanes har startet siden slutten av juni, da han ble skadet. Etter at han ble friskmeldt har han ikke klart å kjempe seg tilbake på laget, og er blitt benyttet som innbytter i fem av de syv siste kampene.

— Jeg kjente det veldig godt i beina mot Bryne, men slik er det ofte etter et langt avbrekk. Jeg har spilt en del for annetlaget, men det er litt mer tut og kjør i 1. divisjon, sier Skaanes, som nå føler seg piggere enn på lenge.

— Jeg skal nok holde en full kamp om jeg får muligheten, sier han.

Den muligheten håper han at han får mot Kristiansund.

— Jeg håper det, men det er ikke opp til meg. Jeg gjør så godt jeg kan på trening, så får vi se om det holder, sier Skaanes, og legger til:

— Birkelund og jeg er ikke helt like, akkurat. Vi har ulike styrker, så får treneren bestemme hvem av oss han vil bruke i den kampen.

Vanlige forberedelser

Under torsdagens trening virket stemningen i Brann-troppen å være harmonisk kun dager før skjebnekampen. Slik bør det også være, mener trener Nilsen, som er opptatt av ikke å hausse opp viktigheten av kampen mot Kristiansund.

— Vi forbereder oss som om det skulle vært en vanlig kamp, så får dere i media eventuelt gjøre den til noe mer. Vi må bare fortsette å jobbe med det som ikke fungerte i forrige kamp, og samtidig fokusere på det som møter oss i helgen, sier Nilsen.

- Hva er det som møter dere i helgen?

— Det er et lag som er i flytsonen. Det er lenge siden de har tapt og de vinner ofte jevne kamper, sier han.

Også Skaanes er forberedt på en vanskelig kamp.

— Kristiansund ligger ikke på annenplass for ingenting, så det blir tøft, sier han.

Publisert: