Ledelsesekspert kaller Brann-sjefens utspill for uklokt

Ledelsesekspert Magne Lerø reagerer på at Branns nyvalgte styreleder sår tvil om Rikard Norlings fremtid.

NYVALGT: Eivind Lunde ble tirsdag valgt som ny styreleder i Brann.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— For meg er det veldig overraskende at en nyvalgt styreleder starter sitt verv med å så tvil om nøkkelpersonen blant de ansatte. Det er underlig at han åpent viser den tvilen han kanskje føler. Det virker som en veldig uklok opptreden, sier ledelsesekspert Magne Lerø.

KRITISK: Ledelsesekspert Magne Lerø er kritisk til hvordan Branns styreleder har uttalt seg om Rikard Norling.

I et radiointervju med NRK går Branns nye styrelederen, Eivind Lunde, lenger enn tidligere i sin kritikk av Brann-trener Rikard Norling. Han er klar på at resultatene har vært for dårlige og at Norling har hovedansvaret for det.Redaktøren i Ukeavisen Ledelse reagerer på uttalelsene, og mener at de bare bidrar til å spre mer usikkerhet i klubben.

— Urutinert

— Han har skaffet seg et problem. Nå har han lagt opp til at han må svare for uttalelsene sine etter hver kamp – så sant Brann i ikke vinner, mener han, og legger til:

— Fotballtrenere er også avhengig av trygghet og støtte. De er ikke upåvirket av alt som skjer. Den tryggheten får man ikke ved å ha en styreleder som offentlig har signalisert at han er i tvil, sier Lerø.

Les også

Motstanderen om Åsane-kapteinens shorts: - Jeg ble satt ut

— Hvorfor tror du han kommer med utspillet?

— Det er vanskelig å si, men jeg tror det handler om manglende rutine. Han har nok gjort seg opp en del tanker før han gikk inn i vervet, men han bør nødvendigvis ikke si alt han tenker. Han har nok ikke ment å signalisere noe annet enn det folk allerede vet, at Brann må vinne fotballkamper, men det ble litt uheldig, sier askøyværingen.

I Norsk fotballtrenerforening (NFT) lar de seg ikke provosere nevneverdig av Lundes kritikk. Likevel mener de at han nok vil gjøre klokt i å trå mer varsomt.

Brann og Rikard Norling ssliter med å oppnå resultater i 1.-divisjon.

— Når man knapt har begynt i jobben, bør man være forsiktig med å si ting som kan oppfattes som kritikk. Det vil bare være med på å forsterke et inntrykk av begynnende mistillit, sier Teddy Moen i trenerforeningen.

- Sier kun det som alle vet

— Spørsmålet om trenerens fremtid bør i første omgang stilles internt. Det er neppe en hemmelighet at noen er kritiske til Norling etter fjoråret og årets sesongstart, men at en nyvalgt leder sier det, øker bare presset, fortsetter han.

- Hvordan tror du det påvirker Norling?

— Han vet nok allerede godt at han er under press.

BT-kommentator Tore Strand synes det kun er befriende at Branns nye styreleder stiller krav.

— Eivind Lunde sier kun det som alle vet, at det er på høy tid at Rikard Norling må levere resultater. For meg er det han sier et signal til Brann-treneren om at det settes krav til den jobben Norling gjør, mener Strand.

Publisert