Helsvart for Brann

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285441" target="_blank">Hønefoss-Brann</a> 2-0:</strong> To selvmål sendte Brann ned på direkte nedrykksplass.</p>

opdal33
  • Dag Magne Vegel
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Lørdag ble Steinar Nilsen enig med Brann-styret om å fratre fra stillingen som hovedtrener for klubben. Mandag gjestet de rødkledde fra Bergen AKA Arena og Hønefoss til viktig sekspoengerskamp, med assistent-trener Rune Skarsfjord ved roret.

Og det kunne blitt en drømmeåpning for Brann da Rudolph Austin stanget et hjørnespark mot mål før minuttet var spilt. Dessverre for Brann ble forsøket reddet på streken.

Så skjedde det som ingen i Brann-leiren hadde drømt om. Hønefoss får corner etter seks minutter. Lennart Steffensen slår hjørnesparket flott inn foran mål.

Ut kommer Håkon Opdal som tilsynelatende ser ut til å ha kontroll. Men, i stedet for å bokse ballen ut, slår Opdal ballen rett i eget mål.

En kjempetabbe av Brann-keeperen, og hjemmelaget har fått en pangstart på kampen. Og bedre skulle det bli før hjemmelaget.

Men før det kunne Brann utliknet ved Erik Mjelde som ble spilt fri på venstresiden. Mjeldes avslutning fra skrått hold bød på få problemer for en solid Thomas Solvoll i Hønefoss-målet.

Nytt selvmål

Minuttet etter får Hønefoss frispark ca 20 meter fra mål. Lennart Steffensen slår ballen inn i feltet, og denne gangen er det Bjørnar Holmvik som klusser det til for Brann, når han header ballen i eget mål. 2-0 og publikum på AKA Arena tror knapt det de ser.

Målet så ut til å vekke Brann, som tok over banespillet, men, de store sjansene uteble. Lennart Steffensen kunne faktisk økt Hønefoss'ledelse til 3-0, da han headet et innlegg fra Kristjan Ørn Sigurdsson like utenfor.

Ineffektive

Ikke før mot slutten av omgangen kom Brann til de store mulighetene. Først ved Jan Gunnar Solli som elegant dro seg gjennom Hønefoss-forsvaret, men avslutningen gikk like til side for mål.

Også Birkir Sævarsson kunne redusert for Brann, da han headet en corner like til side for Hønefoss-målet. Men, gjestene fra Bergen var ikke dyktige nok foran mål, og hjemmelaget gikk til pause med 2-0. Andre omgang bar preg av et Brann-lag på jakt etter utlikning.

Men, gjestene fra Bergens angrepsforsøk ble stoppet av et solid Hønefoss-forsvar, anført av Frode Lafton og Erik Hagen (Tor Øivind Hovda fra 67.min).

De store sjansene uteble i store deler av omgangen, og da hjemmelaget virket mest opptatt av å forsvare ledelsen, gikk det lang tid mellom høydepunktene på en regntung kunstressmatte.

Og selv om Rune Skarsfjord byttet inn både Diego Guastavino og David Nielsen, uteble den store sluttspurten fra bortelaget, som virkelig fremstod som et bunnlag verdig, gjennom store deler av kampen.

Hønefoss sikret med det tre meget viktige poeng, samtidig som de dyttet Brann ned på direkte nedrykksplass.

Ny rekord

Og Hønefoss-publikummet kjente virkelig sin besøkelsestid, til tross for kraftig regnvær gjennom hele kampen.

Fjorårets tilskuerrekord som ble satt mot Sogndal (3747 tilskuere), ble mandag slettet. AKA Arenas nye publikumsrekord lyder nå på 4489 tilskuere.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk