- Norge har vunnet nok

<p>Ungarns superstjerne vil snyte Norge for ny tittel. Se video!</p>

Publisert:

Ungarns toppscorer Anita Görbicz (29) er superstjerne i hjemlandet, og har spilt strålende også i dette EM.

Bakspilleren, som ble kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller i 2005, er klar på at det nå er Ungarns tur til å havne i en etterlengtet finale.

— Norge har vunnet nok. Vi er veldig innstilt på å ta oss til finalen. Men det blir garantert en tøff kamp, påpeker Görbicz.

Den vevre storskytteren (173 cm/58 kg) er til vanlig lagvenninne med både målvakt Katrine Lunde Haraldsen og linjespiller Heidi Løke i Ungarns beste - og et av Europas beste - klubblag, Györ.

Görbicz mener den norske duoen er verdens beste i sine posisjoner.

— De er fantastiske både som spillere og mennesker. Vi samarbeider godt, men i semifinalen må vi tenke på hvert vårt landslag, understreker Görbicz.

Hun høres ut som et ekko av nettopp Heidi Løke, som før kampen snakker varmt om lagvenninnen og det hun mener er et feil primadonna-stempel.

- Anita er ingen diva, hun er ei herlig jente som er veldig viktig for Ungarn. Det er en fordel at vi kjenner henne fra klubblaget, spesielt for Katrines del i målet, mener Løke.

Burvokter Lunde Haraldsen vet at duellen med Görbicz kan bli hennes tøffeste utfordring hittil i EM.

— Anita er ikke store jenta, men hun er aggressiv på mål og har et fantastisk håndledd som gjør at hun kan fyre av raske skudd fra mange vinkler. Hun vil nok score nå også, men vi skal begrense det så godt vi kan, fastslår Lunde Haraldsen.

Kampstart Norge-Ungarn er lørdag kl. 1430 i Kombank Arena i Beograd. Den andre semifinalen, Serbia-Montenegro, har kampstart kl. 17 i samme arena.

Publisert: