Krever bikinibilder fjernet

Stavhopper Cathrine Larsåsen går til rettssak for å stoppe bikinibildene som en solsenterkjede bruker i reklameøyemed.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Larsåsen skrev i 2008 en kontrakt med solsenterkjeden Brun og Blid om å være deres ansikt utad. Stavhopperen hevder hun muntlig fikk beskjed om at avtalens varighet var ett år.

Men fortsatt reklamerer kjeden med hennes lettkledde kropp både i aviser og på senterets mange fasader landet rundt.

Larsåsen krever at kjeden umiddelbart slutter å bruke bilder av henne i reklameøyemed. Saken skal behandles i Nordhordland tingrett i Bergen. Retten skal mandag behandle et krav om midlertidig forføyning overfor solsenterkjeden.

Kristian Kjelling, Charlotte Thorstvedt og Kathrine Sørland er også med i kampanjen. Problemet skal være at det i den skriftlige avtalen verken er angitt start— eller sluttdato. Et sentralt spørsmål i retten blir om avtalen kan termineres, eller om Brun og Blid kan bruke Larsåsen som blikkfang til evig tid.

Ifølge Dagbladet har Brun og Blid-innehaver Thorstein Frantzen via Facebook tilbudt Larsåsen økonomisk godtgjøring for å kunne fortsette å bruke bildene.

– Dette er ikke en sak om penger. Derfor krever ikke Cathrine annet enn at bruken av bildene stoppes. Hun finner det ubehagelig at disse bildene blir brukt stadig vekk og kanskje vil bli brukt i lang tid fremover, sier Larsåsens manager Rune Brynhildsen til Dagbladet.

Brun og Blids advokat Ole Rieck bestrider begjæringen, men ønsker ikke å kommentere detaljene i saken.

Publisert: