Kan du trylle, Capello?

<p><a href="/#match=10002445" target="_blank"> <strong>England-Algerie 0-0:</strong></a> Lavmål fra løvene mot Algerie.</p>

capello-lead
  • Knut Skeie Solberg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Uavgjort mot Algerie. Én målsjanse på 93 minutter. Total resignasjon over hele linja. Det kan virke som England-sjef Fabio Capello må svinge tryllestaven for å vekke de engelske landslagsgutta før skjebnekampen mot Slovenia.

22 minutter

Kveldens kamp åpnet jevnspilt, sjansefattig og relativt kjedelig. England i sin vante, og etterhvert mye brukte, 4-4-1-1-formasjon, og Algerie i en mer defensiv og mindre vanlig 5-4-1-variant. Og det skulle faktisk ta hele 22 minutter før publikum var vitne til noe som lignet på en farlighet.

— Vi spilte mot et godt lag, men spillet gikk for tregt. Det går ikke bra for oss. Det skyldes trolig presset. Jeg ønsker å se lagånden, men så ikke det i kveld. Guttene fikk høre at de ikke spilte godt, men vi er heldige som kan rette det opp i neste kamp. Jeg har alltid tro på laget mitt, sa Fabio Capello etter kampen, ifølge BBC.

Algeries Halliche slo et fint innlegg mellom Englands stoppere og David James. Jamie Carragher fikk imidlertid klarert til corner like foran nesa på Algerie-spiss Matmour. Men dette spede tilløpet til en målsjanse representerte ikke en tendens i kampen. De påfølgende ti minuttene var minst like tamme som oppgjørets første tjue.

HVA TENKER HAN? Wayne Rooney var uvanlig tafatt mot Algerie. FOTO: Scanpix

Kampens eneste sjanse

Men så, i det 33. minutt, skapte et til da svært så svakt England, kampens første, og faktisk eneste, målsjanse. Til vanlig målfarlige Frank Lampard mottok ballen på 12 meter rett foran Algeries mål, men midtbanespillerens skudd langs bakken med venstrefoten ble fint reddet av de grønnkleddes keeper M'Bohli.

FORTVILET: Frank Lampard river seg i håret. FOTO: Scanpix I denne perioden var det England som kjørte kampen, ville mest og var farligst, eller minst ufarlige, om du vil. For første omgang var ingen himmelsk affære. Så langt derifra. De helhvite løvene kunne vel først og fremst takke et enda mer tannløst Algerie for at de kunne halte inn til Capellos pauseprat med et uavgjortresultat i sekken.

Mystisk tafatt

2. omgang startet med større aggressivitet fra Englands side. Men merkelige feilvalg fra sedvanlig stødige Steven Gerrard, en mystisk tafatt Wayne Rooney og upresise dødballer sørget for at det spillemessige overtaket ikke ble omsatt i kvalifiserte målsjanser.

Og slik, nesten powerplay-aktig, fortsatte kampen. Med et ballbesittende og uoppfinnsomt England uten både evne og vilje til å skape ubalanse i Algeries bakre nier. I alle fall langt mindre ubalanse enn man skulle tro at et landslag som stammer fra verdens kanskje beste liga skal kunne skape.

I kampens sluttminutter virket resignasjonen å være total blant både spillere, trenerteam og engelske fans på tribunen. Og etter 0-0 mot Algerie er England nødt til å slå Slovenia i siste kamp i gruppespillet for å nå åttedelsfinalen i Sør-Afrika.

Hva nå England?

Hva nå Fabio Capello?

Publisert: