Takker Vålerenga

<p>Kristofer Hæstad gir lagkameratene æren for landslagscomebacket.</p>

Doffen takker lagkameratene i VIF for at han er tilbake på landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

DUBLIN: Kristofer Hæstad er tilbake på landslaget. I likhet med 2005 og 2006, da han som Start-spiller tok fotball-Norge med storm, er det som del av et godt lag kristiansanderen har slått seg frem. Vålerenga spilte til tider fantastisk fotball i år og tok til slutt sølvmedaljene, bak suverene Rosenborg. Hæstad er ikke overraskende glad for å være tilbake i landslagstekstilene igjen.

– Lettere å bli tatt ut

– Selvfølgelig er det veldig, veldig gøy å være med. Det har vært et mål for meg hele sesongen å få være med på landslaget. Jeg har vært en del av en klubb og et lag som har hatt en veldig god sesong. Det er jeg avhengig av, ser Doffen.

– Er det du som har løftet laget, eller er det laget som har løftet deg?

– Det er definitivt laget som har løftet meg. Jeg spiller sammen med veldig gode spillere. Vi har vært veldig gode samtidig. Når det er jeg som har vært med på landslaget tidligere, er det nok lettere å ta meg ut nå. Jeg har en del kamper på baken fra tidligere. Men det er nok flere spillere på Vålerenga som vil bli aktuell senere , sier Hæstad.

Som Start-spiller var han først og fremst kjent for den voldsomme innsatsen, den høye intensiteten og evnen til å rive opp spillet til motstanderen. Etter overgangen til Oslo har han gradvis blitt en annen spiller.

– Jeg har sagt mange ganger nå at jeg er en mye bedre fotballspiller enn jeg har vært noen gang tidligere. Først og fremst i det offensive har jeg utviklet meg veldig siden jeg kom til Vålerenga. Jeg er blitt bedre til å behandle ballen og mange pasningsøvelser har gjort meg flinkere i den delen av spillet. Der har jeg utviklet meg veldig. Jeg har fått veldig stor frihet i spillet vårt til å bruke ballen. Dessuten har jeg blitt en del eldre, fått mer ansvar og blitt kaptein i Vålerenga. Jeg har kort sagt vokst som person og føler at jeg er blitt en bedre spiller av det, sier Hæstad.

Kan få en omgang

Allerede foran kampene mot Kypros og Kroatia sa landslagssjef Egil Olsen at det var på midtbanen det var mest konkurranse. Det er mange om beinet.

– Det er selvfølgelig posisjonene på midtbanen det er mest kamp om. Det er veldig mange gode midtbanespillere og det er vanskelig for en landslagssjef å plukke ut de beste. Det er bare fem-seks som kan være med i troppen og jeg er veldig glad for at jeg fikk være med nå , sier Hæstad.

Drillo veier fremdeles for og imot. Det ligger i kortene at Hæstad kan få en omgang mot Irland.

– Det er et par plasser der det nesten er hipp som happ hvem som starter. Da er det naturlig at en del får en omgang hver. Det er i midtbaneleddet det er størst konkurranse, men heller ikke på topp er det helt opplagt hvem vi bør starte med. Det er primært på midtbanen konkurransen er tøffest, sier Drillo.

– Alle vil spille

Det er to ting landslagssjefen har sett etter lenge når det gjelder den norske midtbanen

– Det er de to tingene jeg har nevnt mange ganger; kreativitet og fart. Vi har manglet begge deler. Det er veldig sjelden det finnes i en og samme spiller, men det går an å få til med flere spillere. En med stor fart og en med mye kreativitet, sier Drillo.

Doffen selv vil ikke si spekulere i om han får spilletid mot irene.

– Det vet jeg ikke. For meg er det bare gøy å være med igjen. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille, men det har alle her , sier Kristofer Hæstad, allerede med blikket mot Danmark-kampen i mars.

– Det er ikke så mange treningsdøgn igjen før kampen mot Danmark. Forhåpentlig kan vi spille på oss en god del selvtillit før den kampen, sier Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk