Her knas mannen Northug skal jakte på

<p>Maxim Vylegzjanin vil samarbeide med Petter Northug i dag.</p>

Tour de Ski 2012/13 ToblachKargjøres for nyetappe: Maxim Vylegzjanin bleknadd av Anatoli Tsymbalar påHotel Rose i Villabassa i går kveld.I dag går han ut først på den 35kilometer lange jaktstarten fraCortina til Toblach. Foto: Mariann Dybdahl 02.01.13
Tour de Ski 2012/13 ToblachMaxim Vylegzjanin leder Tour de Ski før dagens etappe. ⿿ Jeg er fornøyd om jeg harråd til en leilighet og en bil, sier han.Foto: Mariann Dybdahl 02.01.13
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

VILLABASSA/TOBLACH (adressa.no): I dag går russiske Maxim Vylegzjanin først ut på jaktstarten fra Cortina til Toblach. Adresseavisen møtte ham på russernes hotell i Villabassa, noen kilometer unna skistadion i Toblach, i går kveld.

FØLG TOUR DE SKI FRA KL. 12.15 I DAG

— Kun langrenn å drive med

- Dario har gjort det veldig bra på denne etappen tidligere. Jeg håper å henge meg på ham. Petter Northug starter bare ni sekunder bak, så jeg regner med både han og Alexander Legkov vil komme opp. Jeg håper vi kan samarbeide, sier Maxim Vylegzjanin til Adresseavisen.

Tour de Ski-lederen lå på massasjebenken og fikk behandling da vi møtte ham i går kveld. Den sympatiske russeren, som er vokste opp i Sjarkan i regionen Udmurtia i Sovjet på 80-tallet, snakker ikke veldig bra engelsk, men gjorde seg forstått med hjelp fra en av smørerne i det russiske teamet.

— Sjarkan er en liten landsby, med 5000 innbyggere. Jeg startet å gå på ski da jeg var ti år. Det var ikke noe annet å gjøre på fritiden, forteller han.

Giftet seg i sommer

Han har en to år eldre søster og en bror som er tolv år yngre. Broren er også skiløper. 7. august i fjor giftet han seg med sin Albina og i dag bor de i Udmurtias regionhovedstad Izjevsk, ti mil unna der han vokste opp.

— Vi hadde det bra da jeg var barn, men det var ingen luksus. Jeg trenger ingen luksus. Jeg er fornøyd om jeg har råd til en leilighet og en bil, sier Vylegzjanin.

- Du trenger ingen luksusbuss som Northug?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg synes det er greit at han har det, hvis han synes det er komfortabelt.

Vil oppnå enda mer

Selv om han er blant verdens aller beste, føler ikke Maxim Vylegzjanin seg som en profesjonell skiløper.

- Jeg vil oppnå mer enn det jeg har gjort.

- Hva er målet ditt i Tour de Ski?

— Topp tre sammenlagt. Eller å beholde den gule ledertrøya.

Fire tøffe konkurrenter

Maxim Vylegzjanin smiler. Han trekker frem Cologna, Northug, Legkov og Marcus Hellner som sine største konkurrenter til sammenlagtseieren.

Vylegzjanin går ut to sekunder foran Dario Cologna på dagens jaktstart. Petter Northug starter ni sekunder bak, mens Alex Harvey og Alexander Legkov går ut 27 og 28 sekunder bak. Marcus Hellner er 1 minutt og 35 sekunder bak russeren før dagens jaktstart.

FØLG TOUR DE SKI FRA KL. 1215 I DAG

Les hele intervjuet med Maxim Vylegzjanin i dagens utgave av Adresseavisen.

Publisert: