Tidligere Nest-trener går ut mot klubbens spillere

— De vil ikke inn i den profesjonelle verden.

Tommy Knarvik forsvant ut av Nest-Sotra i august i fjor. Han er kritisk til det som har skjedd i klubben den siste uken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Frem til august i fjor var Tommy Knarvik en del av trenerteamet i Nest-Sotra. Da hovedtrener Alexander Straus forsvant til Strømsgodset, trodde mange at Knarvik ville overta. Det var spillergruppen sterkt imot, og midtbanespiller Ruben Hetlevik tok i stedet over som trener ut sesongen.

Nå er Hetlevik som kjent tilbake i sjefsstolen sammen med Steffen Landro, etter at Michael Schjønberg fikk sparken denne uken. Tommy Knarvik, som nå er trener for Stord, er meget kritisk.

Les også

Tommy Knarvik om fjoråret: - Jeg lærte mye

— Mangler kompetanse

— Nest må begynne å stikke fingeren i jorden og forstå mekanismene i toppfotballen. Et styre kan ikke bli styrt av spillerne på laget. Slik det er nå, har ikke Nest nok kompetanse verken i styret eller på trenersiden. Folk, inkludert dere i media, må legge sammen to og to og stille spørsmål til hva som skjer i klubben. Det var mange ting som skjedde mens jeg var der også, sier Knarvik.

- Hva da?

— Jeg må få presisere at jeg er ferdig med det som skjedde, og jeg bærer ikke nag til noen. Men skal du bygge en klubb i toppfotballen, må du ha en spillergruppe som vil det. Et eksempel er at jeg ville ha trening dagen før kamp, mens noen av spillerne ikke ønsket det. Da ringte de til styret og klaget. For meg blir det helt komikveld. Skal du komme deg videre, må du ofre en del. For meg ser det ut som om Nest-spillerne ikke vil inn i den profesjonelle verden, sier Knarvik.

- Ulik forståelse

Ruben Hetlevik er helt uenig.

— Hvis Knarvik sier det, har vi totalt ulik forståelse av virkeligheten. Alle spillerne i Nest legger ned ekstremt mye arbeid, og veldig mange har mål om å spille for en klubb på høyere nivå, sier den nye treneren.

- Hva med påstandene om at spillerne har for mye makt i Nest?

— Jeg kan ikke ta fra folk meningene sine. Når det gjelder Schjønberg, er det styret som har tatt både initiativet og beslutningen. Så er det naturlig at spillerne er blitt involvert i prosessen, sier Hetlevik, som hevder han ikke kjenner til at styret skal ha blitt oppringt av spillere som ikke ønsket å trene dagen før kamp.

- Styret som styrer

Styreleder Ole Kårtveit tar uttalelsene fra Knarvik med stor ro.

— De får stå for hans regning. Jeg tror ikke han har kjennskap til styrets kompetanse. Det er klart at det betyr en del hva spillerne sier, men det er styret som styrer Nest-Sotra, sier Kårtveit.

Etter en dramatisk uke ser han frem til å ta turen til Brann Stadion lørdag.

— Sannsynligvis blir jeg stående med supporterne på bortefeltet. Dette blir en stor opplevelse.

Hetlevik lover en heltent gjeng Nest-spillere i 16. mai-kampen.

— Det er vel bare Øystein (Øvretveit) og Bjarte (Haugsdal) som har vært med på noe lignende tidligere. Spillerne gleder seg enormt, sier Hetlevik.

Publisert: