Wiggins økte Tour-ledelsen

<p>Bradley Wiggins viser styrke i Tour de France. Briten vant mandagens tempoetappe og økte sammenlagtledelsen i sykkelrittet.</p>

Team Sky rider Bradley Wiggins of Britain wears the leader's yellow jersey on the podium after the eighth stage of the 99th Tour de France cycling race between Belfort and Porrentruy, July 8, 2012. REUTERS/Stephane Mahe (SWITZERLAND - Tags: SPORT CYCLING) Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix

  • 100% Sport
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det var Sky-rytterens første etappeseier i Tour de France. Wiggins vant 35 sekunder foran lagkamerat Chris Froome, mens Fabian Cancellara fra Sveits ble nummer tre.

– Jeg er meget fornøyd. Det er ganske enkelt fantastisk, utbrøt Wiggins etter triumfen.

Etter mandagens seier på den 41,5 kilometer lange tempoetappen fra Arc-et-Senans til Besançon, sikret Sky-rytteren seg et solid overtak i kampen om den gule trøya. Fjorårets Tour-vinner, Cadel Evans, var 1.43 minutt etter Wiggins og endte på sjetteplass.

Wiggins har dermed 1.53 minutts ledelse til Evans, mens Froome er nummer tre, 2.07 minutter bak. Men sammenlagtlederen understreket at seieren er langt fra sikret.

– Nei, Touren er ikke vunnet ennå. Det er langt igjen til Paris.

– Det er en stor ære for meg å kjøre i den gule trøya. Jeg har den iallfall de neste to dagene, og jeg skal forsøke å forsvare den, sa Wiggins.

Edvald Boasson Hagen, som er lagkamerat med Wiggins, endte på 92.-plass på tempoen. Han var 6.29 minutter bak etappevinneren og er nummer 51 i sammendraget.

– Jeg gjorde ikke noe mer enn å tråkke meg igjennom i dag. Jeg må spare kreftene til senere, sa Hagen til TV 2. Tirsdag er det hviledag i Tour de France. Rittet avsluttes i Paris 22. juli.

(©NTB)

Publisert
  1. Tour de France
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Slik kom politiet på sporet av Hokstad

Mandag startet rettssaken mot den tidligere Sorbonne-gründeren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. USA innfører innreiseforbud for personer fra Norge og 29 andre land

  2. – Av alle ting regjeringa kunne ha pålagt Bergen, var dette noko av det raraste

  3. Brann i Øygarden slukket

  4. Lærer ved bergensskole manipulert inn i video. Nå blir elev anmeldt.

  5. Bestefar skal ha voldtatt barne­barn i skole­ferier: – Jeg husker jeg bare frøs

  6. Så mange av de smittede har ikke symptomer. – Det er høyt.