«Bukken» forsvarer Molde-klar sønn

Lillestrøm-legenden Tom Gulbrandsen er sjokkert over hetsen sønnen utsettes for.

Publisert Publisert

Tom Gulbrandsen reagerer i et innlegg hos Romerikes Blad. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

  • Magnus Wikan
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I fredagens papirutgave avRomerikes Blad går Tom «Bukken» Gulbrandsen til angrep på sin gamle klubb og supporterne i et to sider langt leserinnlegg.

Hetsen sønnen Fredrik har fått etter overgangen til Molde sjokkerer Lillestrøm-legenden.

— Jeg elsker fortsatt LSK, men de usaklige angrepene på min sønn er det som har gitt de sterkeste sårene, skriver pappa Gulbrandsen.

Fredrik Gulbrandsen har meldt overgang til Molde. Foto: NTB scanpix

— Prinsippsak

I leserinnlegget deler han sin versjon av hvorfor sønnen ikke ble værende i klubben som oppfostret ham. Han skriver at han var med sønnen på møter med klubben, hvor temaet var å heve den økonomiske rammen på unge Gulbrandsens kontrakt med klubben.

«Bukken» mener at klubben ikke var villige til å gå langt nok for å gi 20-åringen de samme betingelsene som gjennomsnittet av spillerstallen.

— Det må nok innrømmes at dette etter hvert ble en prinsippsak for Fredrik, og han følte vel at interessen fra klubben ikke var så stor som omverdenen fikk vite om, skriver han.

Var med til Molde

Pappa Gulbrandsen var også med da Fredrik besøkte Molde for å se nærmere på forholdene til hans potensielt nye klubb.

— Fredrik fikk et fantastisk møte med en stor helt. Solskjær tok seg tid til å gå gjennom sin egen karriere og trakk paralleller til Fredrik. Helhetsinntrykket var alt en ambisiøs gutt på 20 år kunne ønske seg, forteller Gulbrandsen i brevet.

Tøft valg

Gulbrandsen ble så imponert at han senere valgte å skrive under for den doble seriemesteren. Men valget var tøft for unggutten.

— Han ble forelagt en meget god kontrakt, og Solskjær fortalte nok en gang hvor fantastisk stor tro han hadde på Fredrik. «Vil du skrive under?», lød spørsmålet. Og hva lød svaret? «Jeg må ha en tenkepause», skriver han, og legger til:

— Våkn opp folkens! Jeg er overbevist om at de fleste ambisiøse, talentfulle unge fotballspillere i dag ville ha skrevet under før Ole Gunnar Solskjær hadde rukket å stille spørsmålet ferdig.

— Tenkepausen ble stort sett dominert av klubbens utsagn om hvor viktig han er, og av supporternes hets om hvor dårlig han er til å score mål, hvor illojal han er, og samtidig hvor usympatisk han er.

Klubben beklager

Til lokalavisen beklager daglig leder og sportsdirektør i Lillestrøm Torgeir Bjarmann at de ikke ble enig med spilleren.

– Vi er gode kamerater og har hatt en god tone. Etter hvert kom det en rådgiver inn i prosessen som forhandlet for Fredrik. Jeg og LSK er de første til å beklage at vi ikke ble enige på noe tidspunkt. Det er ingenting vi heller ville ha sett enn å hatt med Fredrik videre. Men av og til blir man ikke enige i slike forhandlinger og det skjedde denne gangen, sier Bjarmann.

Han utelukker likevel ikke en fremtidig retur for 20-åringen.

– Han har fått en del ufortjent pepper i det siste, og jeg håper at alle som er glad i LSK er ferdig med det nå. For Fredrik har vært en god ambassadør for klubben i alle årene han har vært her, sier Bjarmann.

Det har ikke lyktes Bergens Tidende å komme i kontakt med Kanarifansen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Molde-klare Gulbrandsen: - Jeg trengte et miljøskifte

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. Molde FK