Gullhåpene ga alt for å nå OL-finalen - spydde etter løpet

Are Strandli og Kristoffer Brun så ut til å utklasse konkurrentene i semifinalen. Men så stivnet de norske roerne.

Are Strandli og Kristoffer Brun rodde til finaleplass. Brun var så sliten at han spydde etter løpet. STIG NILSSEN

Roerne Kristoffer Brun og Are Strandli var tydelig utkjørte etter semifinalen i lettvekt dobbeltsculler på Lagoa stadion. Heiko Junge / NTB scanpix

RIO DE JANEIRO/OSLO: Den norske dobbeltscullerbåten rodde rett i tet fra start på Lagoa rostadion, men på den siste halvdelen av løpet fikk Brun og Strandli det tøft.

De norske roerne var tydelig utkjørte etter at finalebilletten var sikret. Kristoffer Brun forteller at han var så sliten at han spydde etter løpet.

— Vi ble utrolig slitne begge to, og da kommer også melkesyren. Det setter seg i magen. Derfor ble det litt spying, sier Kristoffer Brun til Aftenbladet.

— Jeg ble veldig sliten, men det er ganske udramatisk, selv om det er lenge siden beina har vært så stive de siste 1000 meterne, sier Are Strandli til - og legger til:

– Vi rodde bra.

- Hva har det å bety med tanke på at det er finale allerede i morgen?

— Jeg tror ikke det har noe å bety at vi var i kjelleren. Beina blir bedre og bedre, men jeg husker ikke sist jeg var så sliten, sier Strandli.

Etter 500 meter hadde Strandli og Brun en solid ledelse ned til konkurrentene - avstanden var hele to sekunder. Ved passering 1000 meter hadde ledelsen økt til 2,58 sekunder.

Stivnet halvveis: - Utrolig slitne

Kristoffer Brun og Are Strandli var tydelig slitne etter kraftsanstrengelsen i semifinalen. Heiko Junge / NTB scanpix

Inn mot mål fikk den norske duoen det imidlertid tøffere. Sør-Afrika tok igjen Norge på den siste halvdelen av løpet og flere av konkurrentene nærmet seg faretruende, men Brun/Strandli rodde i mål til en andreplass og er dermed klare for OL-finalen.— De siste 500 meterne ble veldig lange, men det holdt helt inn, sier en like sliten og glad Kristoffer Brun etter at karrierens første OL-finale ble sikret.

I finalen møter nordmennene Irland (Gary og Paul O'Donovan), USA (Josh Konieczny og Andrew Campbell Jr.), Sør-Afrika (James Thompson og John Smith), Frankrike (Pierre Houin og Jeremie Azou) og Polen (Artur Mikolajczewski og Milosz Jankowski).

Semifinalen i lettvekt dobbeltsculler var i utgangspunktet planlagt onsdag, men konkurransen ble utsatt på grunn av dårlig værforhold.

PS! Finalen i dobbeltsculler lettvekt starter i morgen, fredag, klokken 15.44 norsk tid.