Newell avslører agenters penge-juks

Luton-manager Mike Newell synger ut om agenter som ofte bestikker managere til å kjøpe spillerne. FA er lutter øre.

Foto: Digitalsport
  • Øyvind Brenne
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Newell har fastslått at "mange mennesker som involverer seg med agenter gjør handeler hvor penger blir plassert rett i lomma" — og at han vil navngi dem han kjenner til.

Newell hevder at han selv er tilbudt penger, uten å ta imot så mye som en penny.

— Selvsagt har jeg blitt tilbudt penger. Men jeg ville ikke engang blitt underholdt av ideén - aldri. Hvis jeg var åpen for det, ville det vært en vanlig prosedyre. Alt jeg ville trengt å si, er is "What is in it for me?'", sier Newell til BBC.

FA-sjefstalsmann Brian Barwick er har derfor tatt affære.

— Vi har kontaktet Mike og vil ta et møte med ham neste uke. Dette er alvorlige anklager. Har han bevis, vil vi etterforske for fullt, sier Barwick.

Premier League-sjef Richard Scudamore ber også manageren om å navngi synderne.

— Han har en plikt til å fortelle akkurat hva han vet og hvis noen har gjort noe feil vil det bli tatt opp, sier Scudamore til BBC Radio 4. Det er Newell klar for:

— Jeg vil gjøre det, absolutt ingen problem. Jeg har ingen frykt, sier den gamle Blackburn-profilen.

Tror ikke Graham er enestående

George Graham ble sparket fra Arsenal etter at det ble avdekket at han mottok agentpenger i 1995. Siden har det vært stillt på den fronten i engelsk fotball.

— Hvis det viser seg at George Graham er den eneste skyldige i å ta imot bestikkelser de siste ti årene, blir jeg utrolig overrasket.

Newell sier han har sett store summer involvert i overganger i Championship, og stiller spørsmål om hvilke summer det opereres med i Premier League. Han ser ikke lyst på fremtiden.

— Så mange spillere har kommet og gått som ikke har gjort noe godt for kjøpende klubb eller fotballspillet. Men agentene vil tjene penger igjen - og spillet i dette landet vil rammes. Millioner av pund har gått ut av fotballen. De vil vi ikke se igjen, sier Newell.

Publisert
  1. Engelsk fotball

Les mer om dette temaet

  1. Stoppet med to mill. i koffert

  2. 200 kan bli tiltalt

  3. Bråk og penger i Hauges fotspor

BT anbefaler

– Dei er taparane i Vestland. For mykje har handla om Sogn og Fjordane.

Regionen i sør er taparen i Vestland, skriv BT-kommentator.

LES SAKEN