Valgekspert Aarebrot ut mot NFF: - Brann burde ikke spilt kamp i dag

— NFF viser lite sensitivitet, sier Frank Aarebrot. Også Brann synes det er problematisk å spille på valgdagen.

Frank Aarebrot mener Norges Fotballforbund scorer selvmål når de legger til rette for Brann-kamp samtidig med valget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mens noen går til valglokalene er andre mer opptatt av fotball i kveld. Klokken 19 starter kampene Brann – Fredrikstad og Sogndal – Nest-Sotra i 1. divisjon.

— Jeg liker det ikke, sier Frank Aarebrot til Bergens Tidende.

Les også

Chat med BT under Brann-Fredrikstad

Han mener at fotballkamper på valgdagen er spesielt ille når gjestende lag og supportere har lang reisevei, noe som er tilfelle både for Fredrikstad og Nest-Sotra i kveld.

— Det kan påvirke valgdeltakelsen. Jeg liker dårlig at folk blir tvunget mellom noe de liker og noe som er deres borgerplikt , sier Aarebrot.

Han kommer med følgende stikk mot Norges Fotballforbund, som setter opp kampene i samarbeid med TV-stasjonene og klubbene:

— NFF er mindre sensitive enn andre forbund. Andre, både innenfor idrett og kultur, ville kanskje ikke satt opp arrangement på selve valgdagen, sier Aarebrot.

Les også

Dette banneret vekker harme: - Viser null sympati med flyktningene

Brann: — Vanskelig å rekke alt

Brann-leder Vibeke Johannesen og Brann-publikum tvinges til å forhåndsstemme.

Vibeke Johannesen er daglig leder i Brann. Hun hadde helst sett at Brann ikke spilte på valgdagen.— Men vi må bare forholde oss til NFF sitt oppsett, sier Johannesen til BT.

— Branns oppfordring til fansen er å først stemme og deretter gå på kamp. Så vet vi at en del synes det er vanskelig å rekke alt sammen, med jobb, barn, valg og fotballkamp, sier den daglige lederen.

Brann er på 3. plass i 1. divisjon og kjemper om opprykk. Johannessen sier at Sportsklubben håper på rundt 10.000 tilskuere i kveld.

— Det kan nok godt tenkes at det ville ha kommet flere på kampen dersom det ikke var på valgdagen. Det er vanskelig å si, sier hun.

NFF: — Kan forhåndsstemme

Dette er ikke første gang at NFF setter opp toppkamper på valgdagen. Informasjonssjef Yngve Haavik svarer slik:

NFFs Yngve Haavik.

— Det er fra samfunnets side ikke lagt opp til at verken arbeidsliv eller det frivillige organisasjonslivet skal stoppe opp på valgdagen. Tvert imot, så har myndighetene lagt forholdene godt til rette for at folk som ønsker det eller har behov for det kan forhåndsstemme. Utviklingen viser vel at stadig flere benytter seg av den ordningen, sier Haavik. - Dette er ikke første gang. Har fotball på valgdagen kommet for å bli?

— Dette er ikke først og fremst en toppfotballsak, men en breddefotballsak og en breddeidrettssak. Det spilles tusenvis av kamper i barne- og ungdomsfotballen hver dag, i tillegg til treninger og kamper i andre idretter. Det er verken ønskelig eller praktisk mulig å stoppe opp. Vi oppfordrer alle til å bruke stemmeretten sin. I de aller fleste tilfeller er det praktisk mulig å både stemme og dra på fotballkamp, enten som publikummer på toppkamp eller som en del av frivilligheten som hver dag sørger for god aktivitet over hele landet, sier NFFs informasjonssjef.

Publisert: