Dette sier Wangberg om Bamba-straffen

Simen Wangberg (28) har tilgitt Daouda Bamba, men stiller seg undrende til om straffen var lang nok.

Publisert Publisert

TILBAKE: Simen Wangberg spilte ikke mot Haugesund, men håper å være tilbake til Molde-kampen. Foto: Tobias Stein Eilertsen

  • Tobias Stein Eilertsen

Wangberg har ikke vært på banen siden han ble sendt til Haukeland sykeshus kun fem minutter ut i bortekampen mot Brann. Da hadde Brann-spissen Daouda Bamba plantet en albue i hodet på Wangberg, noe som ga ham fire kampers karantene i etterkant.

Nå snakker Wangberg ut om episoden som inntraff sist helg og holdt ham på sidelinjen også neste serierunde.

– Jeg fikk melding av han (Bamba, journ.anm.) og flere andre i Brann, som sa de var veldig lei seg for det som skjedde. Det er jo flere fra den tida jeg var i klubben og både Bamba og de ønsket meg god bedring, så jeg har ikke noe uoppgjort med verken han eller noen i Brann. Han gjorde noe dumt, men må være såpass raus at man tilgir. Det er ikke noe mer mellom meg og ham, sier Simen Wangberg til iTromsø.

– Synes du fire kampers karantene var en passende straff?

– Egentlig ikke, men det er ikke mitt bord. Det er noen som har gjort noen vurderinger ut i fra retningslinjer, så hvis det er det de har bestemt, at fire kamper er det som skal til for å få slike episoder bort fra fotballen, da er det vel riktig. Men på generelt grunnlag må man kanskje sanksjonere hardere, for det viktigste er å få en slik oppførsel bort fra fotballen, sier Wangberg.

Tror på snarlig retur

Wangberg er bekymret over det han omtaler som en økende trend med en type oppførsel med litt for spisse albuer.

– Jeg tror eneste måten å få bukt med det, er å sanksjonere hardere. I fotball er det mange situasjoner og det er en kontaktsport der hoderegionen vil være utsatt, men det er de tilsiktede episodene vi i hvert fall må få bort, sier Wangberg.

Som følge av hodeskaden han pådro seg i Brann-kampen, var Wangberg på tribunen da TIL spilte 2–2 mot FK Haugesund søndag kveld.

Mandag var han tilbake i alternativ trening.

– Vi er fortsatt litt redd for kontakt mot hodet, men jeg håper jeg fases litt inn i normal trening i løpet av uka. Allmenntilstanden er bra og det er det viktigste, men det er nærliggende å tro at jeg er tilbake i full trening neste mandag, når vi starter opp igjen, sier Wangberg.

28-åringen er glad landslagspausen er nå, og er optimistisk med tanke på å nå neste seriekamp borte mot Molde om to uker.

– Ja, det tror jeg er mulig. Heldigvis er det noen med mer kunnskap om hodeskader som har det viktige sisteordet. Jeg vil jo spille og trene, mens de kanskje ser det mer i et større perspektiv. Jeg fikk jo én hodeskade i mars, og man skal ikke ha mange slike i løpet av en sesong, og helst ikke med for korte tidsperspektiver. Nå er jo mars en stund siden, men jeg er ekstra forsiktig nå. Kanskje må man ta noen forholdsregler i fremtiden, sier TIL-kapteinen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  2. Kritisk medisinsk utstyr stjålet fra Luftambulansen på Møllendal

  3. Asbjørn og Hilborg var gift i 67 år. De døde med åtte dagers mellomrom.

  4. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  5. – Må vi ha med Bruce Springsteen for at BT skal bry seg?

  6. Vindmølle totalt utbrent i Fitjar

  1. SK Brann
  2. Tromsø IL