Lund tror på mer spilletid

Tre scoringer, timålsseier, mer spilletid og kneet skapte ingen problemer. Den tyske seriestarten var helt prima for Børge Lund og THW Kiel.

Publisert Publisert

Børge Lund scoret tre mål da han og lagkameratene i Kiel kjørte over Melsungen på bortebane og vant med ti mål.

  • Espen Hansen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Melsungen-Kiel 25-35

–Vi spilte veldig bra, fastslo bodøværingen etter at seriestarten var overstått for de to siste sesongenes vinner av «The double» i tysk håndball.

–Bortekamper i Bundesligaen er alltid vanskelige, og særlig i sesongstarten. Derfor er det bra at vi kommer så godt i gang. Timålsseier gir nok et riktig bilde av styrkeforholdet i denne kampen, fortalte Lund.

Nordlendingen scoret selv tre mål i en kamp der Kiel fikk vist adskillig mer enn de gjorde da de møtte Hamburg i supercupen tidligere i uken. 28-35-tap for naboen og erkerivalen var slett ikke som planlagt.

–En ting var at vi tapte den kampen, verre var måten vi gjorde det på. Vi hadde ikke tempo, manglet vilje og utstråling. Oppkjøringen til den kampen var langtfra optimal med mye stress, og vi var nok slitne i hodet.

Favoritt igjen.

På tyske nettsteder er det nettopp Kiel og Hamburg som er de største favorittene foran sesongen. Kiel har mistet kjempen Nicola Karabatic som sammen Vic Kavticnic pakket sekken og dro Frankrike. Men inn har bl.a. en annen gigant kommet. Daniel «Air France» Narcisse skal være med på å sørge for at Kiel beholder plassen på toppen.

–Det er for tidlig for meg å vurdere nå om vi er svekket eller styrket, mente Lund.

Noe som helt sikkert er bedre er Lunds høyre kne som tidligere har vært nokså smertefullt. Etter at Kiel tapte mesterligafinalen mot Ciudad Real i mai, ble det gjennomført artroskopi i kneet.

–Jeg har tatt litt hensyn til kneet under oppkjøringen, men nå må jeg bare kjøre som normalt. Jeg hadde ingen smerter under kampen mot Melsungen, men det er først en stund etter kampen at smertene eventuelt kommer.

Forrige sesong ble preget av skader, og de to siste sesongene sett over ett har ikke Lund fått så mye spilletid offensivt som han har ønsket i klubblaget.

–Det både tror og håper jeg vil endre seg denne sesongen, sa han i går ettermiddag.

På flere av de tyske liveoppdateringene av gårsdagens kamp fikk Lund skryt for sitt kreative spill.

–Treneren kommer til å bruke hele laget mer i år, noe som medfører at vi klarer å holde et høyere tempo. Det fungerte i hvert fall bra i dag, mente den norske landslagsspilleren.

Tapet i mesterligafinalen i mai var surt, og det er kanskje et naturlig mål å gå helt til topps også der denne sesongen?

–For oss er det et naturlig mål å vinne alle kamper. Og visst har vi pratet om Mesterligaen også. For å vinne den må vi ikke bare være dyktige, men også heldige.

I januar skal Børge Lund og Norge spille EM i Østerrike.

–Men før det er det noen samlinger jeg håper å få være med på, understreket mannen som først og fremst har vært kjent som en forsvarssjef i Kiel. Nå skal han ta mer ansvar offensivt både der og på landslaget.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Forbud mot alkoholservering i hele Norge etter midnatt. Se regjeringens pressekonferanse.

  2. Frontkollisjon med lastebil på E39: – Fører av personbil alvorlig skadet

  3. Sportssjefen: Bare noen få, gode kandidater igjen

  4. Da koronaen slo til, tok skuespillerparet ekstra grep om hagen

  5. Gjorde du disse rampestrekene da du var liten? Dagens barn gjør dem ikke.

  6. – Jeg er 43 år og lurer ennå på hvorfor jeg ble forlatt

  1. Håndball