Brann vil revurdere sportssjef-vedtaket

Branns nye styreleder mener det ikke bør ansettes sportssjef nå.

VALGT: Rolf Barmen er ny styreleder i Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— Det er naturlig at vi vurderer kriteriene bak beslutningen om å ansette sportssjef når det har kommet inn nytt styre og ny trener og at vi må bruke litt tid på dette spørsmålet, sier Rolf Barmen, Branns nye styreleder.

19. november meldte Brann at det var enighet i klubben om å gjeninnføre sportssjef-rollen. Styret, som da var ledet av Mette Nora Sætre, vedtok at klubben skulle gjøre dette, og daglig leder Roald Bruun-Hanssen uttalte følgende til klubbens hjemmeside.

— Vi har utarbeidet en kravspesifikasjon både for sportssjef og hovedtrener. Denne fungerer som et internt arbeidsdokument. Foreløpig kan vi ikke si mer enn det, sier Bruun-Hanssen.

Diskuterte sportssjef

Mandag ledet Barmen sitt første styremøte i Brann. På agendaen sto sportssjef.

— Jeg tenker at vi skyver på spørsmålet om sportssjef, at det eventuelt kommer senere. Pr. i dag er det heller ingen kandidater. Det er ingen som står klare til å komme inn nå, som vi må ta stilling til om skal ansettes eller ikke, sier Barmen.

- Knut Tørum var en konkret kandidat som Brann jobbet med, men det ble ikke noe av?

— Nei, det ble det ikke, sier Barmen.

Norling og sportssjef

Siden Brann vedtok i november at det skulle ansettes en sportssjef, har klubben fått ny styreleder og ny trener i Rikard Norling. Etter det BT forstår er en del av vurderingen som gjøres i Brann det faktum at Norling ikke nødvendigvis ønsker å ha en sportssjef over seg.

— Forutsetningene har endret seg, og det er viktig for meg å vite hvilke kriterier styret la til grunn den gangen de tok en beslutning om å ansette en sportssjef. Det blir ikke tatt en beslutning i dag. Nå er jeg interessert i å høre hva de fire i det gamle styret, som også sitter i det nye, sier om den beslutningen de tok, sier Barmen.

En sportssjef blir ofte sett på som en garanti for at langsiktig tenkning blir ivaretatt i en fotballklubb, ettersom det er lettere av ham å tenke på litt lengre sikt enn en trener som lever av resultater fra uke til uke.

— Dette er et dilemma, men sportssjef er ingen garanti for at langsiktigheten blir ivaretatt. Da Per-Ove (Ludvigsen) var sportssjef, ville han legge ned hele utviklingsavdelingen, sier Barmen.

— Jeg tenker at dette med langsiktighet er noe som må ligge i hele Brann-kulturen, ikke bare være noe som hviler på en sportssjef. I tillegg har vi sannsynligvis den mest fotballkyndige daglige lederen i eliteserien i Roald (Bruun-Hanssen). Han må også ivareta den langsiktige tenkningen, sier Barmen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk