Nicki Bille: - Jeg har visst om tiltalen i flere uker

RBK-spissen måtte svare på spørsmål om tiltalen, og hevder selv alkoholforbudet fra klubben er opphevet.

svp://27304?view=adressa

TRONDHEIM (adressa.no): København-politiet opplyste tirsdag at Nicki Bille Nielsen er tiltalt for vold mot politiet. Rosenborg-spissen risikerer fengselsstraff etter den omtalte byturen i påsken.

Rett etter nyheten var spissen på plass på RBK-trening.

— Jeg har visst om dette i tre-fire uker. Det er ikke noe som er annerledes nå i dag enn da. Jeg har levd normalt, og tenker ikke noe på det, sier Nielsen til adressa.no.

Les også

Nicki Bille tiltalt for vold mot politiet

Rettssaken er berammet til oktober.— Jeg skulle gjerne blitt ferdig med det fortest mulig, men jeg skjønner at det er saker foran i køen som må behandles først, sier Nielsen.

- Vil inn på laget fortest mulig

Nå er 26-åringens fokus å prestere bli kvitt skadene og prestere på banen for Rosenborg.

— Jeg vil inn på laget fortest mulig, og håper å være tilbake til kampen søndag. Jeg er ikke klar ennå, sier Nielsen, som tirsdag trente lett.

- Alkoholforbudet gjelder ikke lenger

Den danske avisen Ekstra Bladet publiserte mandag bilder av Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen og den danske modellen Lykke May fra denne helgas Roskilde-festival.

Nicki Bille Nielsen svarte på spørsmål etter RBK-treningen tirsdag formiddag. Rett før trening sprakk nyheten om spissens tiltale. KRISTIAN HELGESEB

I saken heter det at «da fadøllene gik ind, røg Nickis og Lykkes forsigtighed ud. I området, hvor det vrimler med journalister og fotografer, kyssede de lidenskabeligt».Etter episoden i København, ble Nicki Bille Nielsen ilagt alkoholforbud av RBK på ubestemt tid. Selv sier spilleren nå at det kun gjaldt frem til sommerferien.

Han vil ikke kommentere om han drakk alkohol på Roskilde-festivalen.

— Det har ikke du noe med. Men jeg synes konserten med Rolling Stones var bra, sier Nielsen til adressa.no.

RBK-direktør: - Gjør ingenting før dommen

Sportslig leder Erik Hoftun i RBK sier klubben forholder seg rolig i Nicki Bille-saken.

— Det er ikke så mye å si. Vi forholder oss foreløpig helt rolig, sier Erik Hoftun

Saken skal gå for København byrett og starter en gang i løpet av oktober. Erik Hoftun har visst om politiets avgjørelse i to uker.

Det var natt til langfredag i år at Nielsen ble pågrepet av politiet da han var ute på byen i København. Han skal ha bitt en politimann etter å ha sparket til en parkeringsautomat.

Fotballspilleren innrømmet at han var påvirket av alkohol, men avviste at han var full på det aktuelle tidspunktet.

— Jeg har ikke fått beskjed fra politiet om tiltalen, men fra norske medier. Vi må bare forholde oss til tiltalen, og vi gjør ingenting før det er kommet en dom i saken, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til NTB.

svp://27304?view=adressa