Badji: - Jeg kan spille på fredag!

Etter kamp onsdag og syv timer på fly torsdag: Badji melder seg klar for kamp og trolig starter han.

Stéphane Badji dro rett på trening etter landskamp og syv timers flyreise.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Brann Stadion (bt.no): Du har kanskje fått med deg at Stéphane Badji (24) spilte landskamp i Tunisia onsdag kveld.

Les også

Tore Strand: Hva skjedde med Dramé?

Brann har vært bekymret for programmet til midtbanespilleren sin.

Allerede fredag spilles det jo en særdeles viktig seriekamp mot Sarpsborg 08 på Stadion. Det aller meste tyder på at Badji spiller den kampen.

For Brann var det avgjørende å få ham tilbake til Bergen torsdag. Det ble ordnet. Senegals fotballforbund ønsket visstnok at alle spillerne skulle innom Senegal på veien fra Tunisia, men Brann fikset det slik at Badji slapp dette.

Første fly gikk 02.30

Landskampen han spilte var slutt i 22-tiden. Det første flyet hans tok av fra Tunis 02.30 natt til torsdag.

I 11.30-tiden torsdag landet han på Flesland, etter en lang flytur via Frankfurt og Oslo. Nå skal vi bringe en litt dårlig nyhet:

— Jeg får ikke til å sove på fly, sier Badji.

Les også

Doddo-bloggen: Blø for drakten!

Derfor var han forholdsvis trøtt da han var tilbake i Norge. Men han var klar til å stille på Brann-trening klokken 14, en økt som ble lagt til akkurat det tidspunktet mye på grunn av Badji.

Treningen gikk bra. Bajdi melder seg til tjeneste mot Sarpsborg.

— Jeg er litt trøtt. Det er det mentale som er det største problemet, kroppen kjennes fin. Fotball er jobben min og jeg kan være tilgjengelig for laget, sier han.

Norling: - Tid for å tøye grenser

Det er tilbakemeldingen trener Rikard Norling har ventet på.

— Pausen mellom kampene er på grensen av hva som er rimelig, men nå er vi i en situasjon der vi kanskje må tøye grensene litt, sier Norling.

Les også

Badji sløste og gikk på tap

Videre:

— Han ser veldig frisk ut til å ha spilt i går og så flydd hjem.Han spiltehele landskampen, men er i aller høyeste grad med i diskusjonen om å starte.

Badji mener Branns vanskelige situasjon gjør avgjørelsen om å melde seg klar enkel.

— Dette er ikke øyeblikket hvor jeg bør hvile. Jeg kan presse meg selv og jeg tror jeg kan spille like godt som vanlig. Kampen begynner klokken 19, jeg vil ha tid til å få søvn og hvile frem til det, sier han.

— Han ser veldig frisk ut til å ha spilt i går og så flydd hjem. Han spilte hele landskampen, men er i aller høyeste grad med i diskusjonen om å starte.

Badji mener Branns vanskelige situasjon gjør avgjørelsen om å melde seg klar enkel.

— Dette er ikke øyeblikket hvor jeg bør hvile. Jeg kan presse meg selv og jeg tror jeg kan spille like godt som vanlig. Kampen begynner klokken 19, jeg vil ha tid til å få søvn og hvile frem til det, sier han.

For øvrig er også Amin Askar tilbake i Bergen, etter landslagsoppdrag med Etiopia, som han grunnet papirrot ikke fikk spille for.

— Jeg er frisk og rask. Det var en lang reise hjem, men jeg føler meg klar til å spille. Jeg sov greit i går, og så får jeg sove i natt også, så det er ikke noe problem, sier Askar.

Karadas på topp

Rikard Norling gjør flere endringer på Brann-laget til kampen fredag. Etter det BT kjenner til starter Azar Karadas på topp, noe som gir rom for Jonas Grønner i midtforsvaret. På venstrebacken vil Birkir Sævarsson etter alt å dømme, i stedet for en friskmeldt Erdin Demir.

Disse valgene er ikke Norling interessert i å snakke om.

— Vi har noen ideer om hvordan vi skal løse det. Det finnes flere alternativer, men det er noe vi må se over, sier Norling.

Branns sannsynlige lagoppstilling mot Sarpsborg 08: Piotr Leciejewski – Andreas Vindheim, Jonas Grønner, Erlend Hanstveit, Birkir Sævarsson – Erik Huseklepp, Stéphane Bajdi, Fredrik Haugen, Kasper Skaanes – Azar Karadas, Marcus Pedersen

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk