Slik vil Norling endre Brann før 1. divisjon

• Skal trene mer. • Vil legge opp til mer fleksibel spillestil. • Tar til seg evalueringene som «gjorde vondt».

  • Kim Bøyum
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Først en kort briefing under fire øyne med mediesjef Gorm Natlandsmyr. Deretter litt spøkefull gjemsel med journalistene, bak en dør inne på Stadion. Så kom Rikard Norling ut til et kobbel av kameraer og mikrofoner, i 18-tiden tirsdag.

LES OGSÅ: «Feil mann fikk ansvaret for nedrykket. Det er Norling som burde gått»

Overfor BT fortalte Norling hvordan han opplevde avgangen til sin nære sjef, Roald Bruun-Hanssen, evalueringene han har gjennomgått etter nedrykket og om hvordan han vil endre Brann før 1. divisjonsstarten neste vår.

Noen nøkkelpunkter:

• Brann skal trene mer.

— Det kom opp gjennom media, men det viser seg at det også er en allmenn følelse blant spillerne, at det har vært litt lite trening. Da er det ikke noe å snakke om, sier Rikard Norling.

• Laget skal være mer fleksibelt, når det kommer til spillestil.

— Jeg tror det er nødvendig. Det er dels en lærdom fra eliteserien, det er større forskjell på lagenes stilarter her enn i Sverige.

• Treneren skal overlate flere oppgaver til den nye sportssjefen. Rune Soltvedt er midlertidig ansatt i stillingen.

— Sånn situasjonen er nå, tror jeg det er direkte nødvendig. Roald etterlater seg et stort hull og det behøver å fylles.

Spillerne ville trene mer

Gjennom nedrykkssesongen 2014, ble det i media flere ganger fokusert på Branns relativt lave treningsmengder. Norling og den fysiske treneren Simon Hollyhead, holdt fast ved et opplegg der det sjelden var mer enn et par harde økter i uken.

— Jeg er blitt mer «dus» med kulturen som spillerne her kommer med, og med fasit i hånd vil vi vri til litt i oppkjøringen nå. Så vil vi forsøke å optimialisere spillernes individuelle trening.

LES OGSÅ: Konen sov da Soltvedt sa ja til å bli sportssjef

Norling har vært gjennom flere evalueringer. Fra Branns ledelse, fra spillerne og fra eksternt hold - Norsk Toppfotballsenter.

— Det er en av de beste utviklingsprosessene jeg har vært gjennom. Det har gjort vondt, for det har kommet frem mange ting som kunne vært gjort bedre. Jeg kom hit med ambisjoner om å bli en bra norsk trener. Det har jeg ikke vært, men jeg har fortsatt ambisjoner om det.

Svensken har også presentert en egenevaluering for styret.

— Jeg har presentert hvilke muligheter jeg ser. Det handler om spillestil, trening, støtteapparat og spillerstallen.

Det kommenterer styreleder Rolf Barmen slik:

— Rikard Norling er på ingen måte en dårligere trener enn for 12 måneder siden. Han har et brennende ønske om å trene Brann videre, og har lagt frem en tiltakspakke for oss som vi har tro på. Det er hovedgrunnen til at vi fortsetter med ham.

Om Bruun-Hanssen:

Da Rikard Norling for et år siden ankom Bergen for første gang, oppga han Bruun-Hanssen som en viktig grunn tli at han tok Brann-jobben. Når han kommenterer Bruun-Hanssens avgang, bruker Norling mange varme ord.

— Han har vært nær meg og blitt en veldig god venn av meg. En kollega og sjef som jeg virkelig respekterer og holder høyt. En av de aller beste.

- Hva synes du om Bruun-Hanssens beslutning om å tre til side?

— Jeg har levd veldig nær ham over en lang tid. Alt han har tenkt og sagt har vært med tanke på klubbens beste og slik tenker han nå også. Jeg respekterer hans beslutning.

SE VIDEO: - Nedturen ble klistret på Bruun-Hanssen

Rikard Norling sier han er klar nå. Klar for å lede Brann på norsk nivå to, dere vet, der med Nest-Sotra og Åsane, Jerv og Levanger.

— På den ene siden er man veldig lei seg for at Roald ikke er nær lenger, på den andre siden er jeg fylt med energi og iver til å gjøre ting rett igjen.

Nå venter bare måneder med forberedelser på nok en ny start, i en ny liga.

— Hvert lag kommer til å ville slå oss. Det blir deres cupfinale når vi kommer på besøk, sier Rikard Norling.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Rikard Norling

Les mer om dette temaet

  1. Konen sov da Soltvedt sa ja til å bli sportssjef

  2. Slik reagerer spillerne på Bruun-Hanssens avgang

  3. «Brann har tatt et stort steg i riktig retning»

  4. Hodejeger: Kan bare gå oppover for den som blir ny Brann-leder

BT anbefaler

Slik er verdensmesterens første restaurant i Bergen

– Den eneste restauranten i Bergen som tilbyr det ettertraktede kjøttstykket, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN