Molde-Aursnes blir tidenes dyreste Hødd-spiller

Hødd fornøyd med salget av Fredrik Aursnes.

Daglig leder i Hødd, André Nevstad, er tilfreds med summen klubben får fra salget av Fredrik Aursnes.
Publisert: Publisert:
Fredrik Aursnes har bestemt seg for å spille for Molde de neste sesongene.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

André Nevstad er daglig leder i Hødd, og beklager selvsagt at klubben nå mister sin andre faste midtbanespiller på en uke. Både Fredrik Aursnes og Ole Amund Sveen var bærebjelker i årets Hødd-mannskap, og begge spiller på sentral midtbane.Nå er Sveen i Sogndal, mens Aursnes har skrevet under for Molde FK. Sveen måtte Hødd gi fra seg gratis, slik det også skjedde da keeper Ørjan Nyland gikk til Molde, men Molde FK må betale godt med penger for å kjøpe Aursnes fri fra kontrakten med Hødd.

Les også

Molde har sikret seg ettertraktet stortalent

— Vi er veldig fornøyd med at Fredrik var så lojal at han skrev en langtidskontrakt ut 2017 med oss i fjor. Dette gjør at vi stilte med gode kort på handa i forhandlingene med Molde. Og jeg kan bekrefte at vi aldri tidligere har vært i nærheten av å få så mye for en spiller som det som nå er tilfelle med Fredrik, sier Nevstad.

30 prosent til Hareid

Men også moderklubben til Aursnes, Hareid IL, kan glede seg i dag. Da Aursnes gikk til Hødd for fire-fem år siden, fikk Hareid med i en klausul at de skal ha en fast prosentsum av salget dersom Aursnes ble solgt videre fra Hødd. Etter det smp.no erfarer skal Hareid ha hele 30 prosent av overgangssummen.

Les også

Solskjær vil snappe opp stortalent rett foran nesen på Viking

Det vil ikke Nevstad bekrefte, men han synes det er helt i orden at det også drypper penger på Hareid IL i denne saken.

— Vi kunne ha solgt Fredrik i sommer også, men da kjempet vi om opprykk og ønsket ikke å selge ham. Vi har hatt en god dialog med ham hele veien, og vi unner ham å få prøve seg i eliteserien nå når vi selv ikke klarte det i år heller. Og jeg kan bekrefte at det var Molde som var nærmest til å kjøpe ham også sist sommer, forteller Hødds daglige leder.

Publisert: