Norling innrømmer taktisk svikt

Rikard Norling innrømmer at det er et alvorlig problem i Branns taktikk som gjør at de slipper inn så mange enkle mål.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

BRANN-START 0-3

Tre ganger fikk Start uforstyrret prikke innlegg mot en fullstendig umarkert Mathias Vilhjalmsson. Like mange ganger stanget islendingen ballen i mål. Senere kom det flere flotte innlegg fra Start, men da reddet Alex Horwath sin nye klubb fra ytterligere ydmykelse. I og med at innleggene florerte, var det naturlig å spørre Rikard Norling om hans nykomponerte taktikk har visse defensive svakheter:

— Når det skjer fire-fem ganger at Start upresset får prikke innlegg, er det da noe i rollefordelingen her som er uavklart?

— Ja, det må man naturligvis si. Dette har ikke noe med spillerne å gjøre, men mer med den taktiske ideen. Vi har i og for seg visst at vi må dekke et større rom bredt i banen når vi har innoverkanter, der vi må komme ut i press for å hindre innlegg. I denne kampen viste det seg at vi ikke var god nok til å håndtere den fasen. Det kostet oss kampen og selvfølelsen, svarer han.

VIDEO: SE INTERVJU MED NORLING ØVERST I SAKEN.

- Virkelig skuffet

Norling har stort sett brukt å smile og parere spørsmål med forsøksvis sjarm etter de mange nederlagene han har opplevd som Brann-trener. Torsdag hadde han lagt fra seg minene. Han forsøkte heller ikke å skjønnmale, men svarte konsist og ærlig.

— Er du bekymret?

— Bare virkelig skuffet. Jeg hadde håpet at vi skulle ligge nærmere dem prestasjonsmessig, de var bedre enn oss, svarer han.

Og legger til:

— Vi er misfornøyd med vår egen prestasjon. Kampen sto og vaiet i vinden frem til de gjorde sitt første mål. De to neste er nesten identiske, der vi ikke kommer oss ut i press i yttersonen og ikke klarer å markere i feltet. Senere er det tendenser til det samme i 2. omgang, hvor de får et par sjanser til. De var ikke helt like, men likevel innlegg der de får nikke uforstyrret.

— To av baklengsmålene mot Shamrock kom også etter innlegg fra siden?

— Det er en riktig analyse. Det der må vi stoppe, det må bare ordnes.

— Betyr det at du må endre systemet?

— Nei, det skal gå innenfor systemet. Men vi har også sagt at vi i år skal ha en større fleksibilitet innefor vår spilleidé.

- Kan ikke være fornøyd

I disse dager, når filmen som omhandler de femti nyansene av grått tildels dominerer nyhetsbildet, er det på sin plass å trekke frem Alex Horwath som en av de mer lysegrå i en svært mørk kamp for Branns vedkommende. Keeperen hadde flere pene reaksjonsredninger, men maktet ikke å stagge Vilhjalmssons presise headinger.

— Det var ingen god prestasjon. Det var en ok treningskamp, på den måten at det var trening og viste oss områder vi kan forbedre. Det er bedre at det skjedde nå enn når det betyr noe, var hans nøkterne konklusjon.

Han var selv av den oppfatning at han ikke kunne forhindret Start-spissens scoringer, men ville ikke utelukke at han kunne agert mer offensivt.

— Det er alltid vanskelig å håndtere harde innlegg i femmeteren. Jeg har ikke sett dem om igjen. Jeg er selvkritisk, så jeg skal se gjennom om det er noe jeg kunne gjort annerledes.

— Hva tenker du om din egen prestasjon?

— Det var tre mål. Jeg kan ikke være fornøyd. På den annen side, jeg tror ikke det var mye jeg kunne gjort med noen av dem. Jeg hadde noen enkle redninger og et par gode redninger. Jeg har ikke så mye å utsette på det jeg gjorde, men igjen: Det var tre baklengs, det føles ikke godt.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA BRANN-START:

Publisert: