Doddo: Brann har vært et lett bytte

Brann-bloggeren mener at Hardball-hjelpen ble en sovepute.

Marcus Pedersen er en av spillerne Brann har kjøpt for eksterne penger.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sjansene for at Brann hadde kapret sølvet i 2006 og vunnet gullet året etter uten støtten til Hardball, vurderer jeg som lik null. Uten at de hadde gått tungt inn i Brann og finansiert spillere som for eksempel Martin Andresen, Petter Vaagan Moen, Bengt Sæternes og Eirik Bakke, ville 22. oktober 2007 vært en helt ordinær dag. Brann, og vi supportere, står i takknemlighetgjeld til de rike investorene.

Ikke så bra

Men siden de uvirkelige dagene har de ikke gått så bra med verken Brann eller Hardball. Ingen skal påstå at Brann tok veldig godt vare på verdiene til Hardball. De fleste at av de dyrkjøpte spillerne gikk gratis andre klubber. Interessen til Hardball kjølnet naturlig nok.

Doddo er Brann-blogger.

Ekstern hjelp har Brann likevel fått de senere årene. Litt fra Hardball, og ganske mye fra Trond Mohn.Dette kan det bli en endring på nå. Et nytt FIFA-vedtak gjør at Brann ikke kan få hjelp av Hardball slik de har gjort tidligere. Hvis Hardball, eller andre, derimot har lyst til å gi en direkte gave, slik Mohn har gjort ved ulike anledninger, er det imidlertid fortsatt mulig.

Nå ser det altså ut til at Brann må klare seg i større grad på egen hånd. Brann er naturlig nok bekymret, men kanskje de heller skal se på dette som en utfordring. Investeringene som ble gjort frem til 2007 var riktignok av det sportslig vellykkede slaget, men rent økonomisk var det katastrofe for Brann. Lønningene som blant andre de nevnte spillerne skulle ha, var med på å knekke Branns optimistiske, men akk så skjøre økonomi.

Sovepute

Hjelpen de har fått er dessuten blitt en sovepute. I stedet for å ha en sportssjef og en talentspeider med solid oversikt over spillermarkedet, har Brann – med sitt tidligere tynne sportslige apparat — i stedet vært en lett bytte for smarte agenter, agenter som har tilbudt dem spillere med store navn, og enda større lønsskrav. Marcus Pedersen er sånt sett et godt eksempel. Gullaget Molde nektet å betale hans lønnskrav. Brann derimot, som på det tidspunktet var desperate etter en ny spiss, hoppet på - nok en gang med ekstern hjelp.

Kanskje Brann skal bruke denne anledningen til å bli herre i eget hus, og droppe all ekstern hjelp. Brann ville fått en langt sunnere økonomi. Hva med det sportslig, da? spør du. Vel, det kan ikke bli så mye verre. Ligaen Brann skal spille i begynner som kjent ikke med Tippe, men med OBOS.

Brann har dessuten blitt særdeles flink til å dyrke frem egene talenter. I den grad vi har gode minner fra 2014 heter de Kasper Skaanes, Andreas Vindheim og Jonas Grønner.

Hva er dine tanker om FIFA-vedtaket?

Publisert