Brann håper å ha ny trener på plass innen mandag

Og sportssjefen åpner for at løsningen som kommer utenfra kan være kortsiktig.

Erik Huseklepp og Brann venter på ny trener.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag sparket Brann trener Rikard Norling. På pressekonferansen sent samme kveld bekreftet klubbens fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, at trenerjakten allerede er i gang. Nå er han tydelig på at den kan ende raskt.

På direkte spørsmål om Brann har gitt seg tidsfrist til å få inn en ny mann, svarer han slik:

— Ikke i den forstand at vi har sagt innen lørdag, søndag, eller mandag. Vi håper å greie det før kampen mot Follo (spilles mandag), men per nå er det umulig å svare på akkurat når det blir.

To muligheter

Inntil videre er det Norlings assistent Robert Hauge som har hovedansvaret for Brann-laget. Han er ikke aktuell som en permanent hovedtrenerløsning. Men det er heller ikke sikkert at den som erstatter ham, kommer for en lang periode.

PÅ TRENERJAKT: Fungerende sportssjef Rune Soltvedt sier Brann vil ha ny trener på plass så fort som mulig. Foto: Bjørn Erik Larsen

— Vi får se om vi lander en kortsiktig eller langsiktig løsning. Det vi ønsker nå, er å få på treneren på plass så snart som mulig, sier Soltvedt.- Det kan være aktuelt med en permanent, men kortsiktig løsning?

— Vi må se hva som skjer og hva vi velger å gjøre. Jeg holder muligheten åpen for både det og det motsatte. Det viktigste nå er å få en trener på plass.

Treneransettelsen vil skje før Brann får permanent sportssjef. Soltvedt er bare konstituert i stillingen, men sier han er komfortabel med å lede arbeidet det er å finne ny trener.

- Er det realistisk å løse ut en trener som har jobb i en annen klubb?

— Vi får se. Men det er klart at det økonomiske i dette er viktig for oss.

Da Brann offisielt bekreftet at Norlings tid som trener var over, på en pressekonferanse sent onsdag kveld, hintet han om at klubben er godt i gang med kartleggingen av kandidater. Soltvedt er vag når han spørres om hvor lenge han har tenkt på tiden etter Norling.

Ingen fellestrening

— I min rolle tenker du trenere og spillere hele tiden. På hva som er mulig og umulig å få inn. Men det er jo først nå arbeidet med å se på konkrete kandidater har startet.

Branns spillere har torsdag ingen fellestrening. I forbindelse med fredagens økt, vil de samles for informasjon og samtaler. Norling selv kjørte hjem til Sverige torsdag morgen. I sitt siste intervju med BT onsdag, snakket han om hverdagen som Brann-trener.

— Den har jeg satt ufattelig pris på. Planlegge treningene. Føre dialog med enkeltspillere. Gjennomføre treninger. Dele ut arbeidsoppgaver, lage kampplaner. Være ute i regnet. Det er jo slik at jeg hele tiden har håpet at det skulle regne, vi har ikke vanningsanlegg. Det var det største problemet i fjor, det var for bra vær, sier Norling.

Publisert