Start-direktøren bekrefter: - Castro og Acosta er klare for Brann

Brann kjøper Bismark Acosta og låner Alejandro Castro fra Start.

TIL BRANN?: Denne duoen blir trolig å se i 1.-divisjon i år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Start og Brann skal er enige om overganger for costaricanerne Bismark Acosta og Alejandro Castro. Det bekrefter Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Bergens Tidende torsdag kveld.

— Klubbene ble enige om en overgang onsdag, og de personlige betingelsene ble ferdiggjort torsdag. Nå gjenstår bare den medisinske testen før de offisielt er Brann-spillere, sier Brandsdal.

Det er snakk om en overgang for midtstopper Acosta og et utlån av angriper Castro.

— Selve innholdet i avtalen vil jeg ikke uttale meg om, men jeg kan si så mye at både vi og Brann er fornøyde. Acosta hadde ett år igjen av kontrakten, og vi kunne ikke tilbydd ham en ny i den økonomiske situasjonen vi er i nå, sier Brandsdal og legger til at Brann har sikret seg en opsjon på å kjøpe Castro etter endt låneperiode.

Låneavtalen strekker seg ut sesongen.

Det var nettstedet krs247.no som først omtalte saken.

Dialog i nesten to måneder

Brandsdal sier at partene har vært i forhandlinger om overgangene i halvannen til to måneder, og er glad for å endelig ha kommet til enighet.

— Både vi og Brann har økonomiske utfordringer, så vi har hatt en lang dialog for å finne en best mulig løsning, sier direktøren, som legger til at deres erstattere vil bli Molde-spillerne Andreas Hollingen og Ole Martin Rindarøy, som kommer på lån ut sesongen. De lander i Kristiansand fredag.

- Har Acosta selv ønsket å forlate Start til fordel for et lag i divisjonen under?

— Alle våre spillere ønsker å være i Start, men samtidig tror jeg det var viktig for Acosta å komme til et sted hvor han kan binde seg til en lengre kontrakt, sier Brandsdal.

Acosta var fast inventar på fjorårets Start-lag i eliteserien. Han startet 25 av 30 kamper og scoret to mål.

Castro på sin side var en mindre viktig brikke i laget, og i høstsesongen var han i Sarpsborg 08 på utlån. Til sammen startet han 11 kamper, ble byttet inn 10 ganger og scoret fire mål for de to klubbene. I 2013 satte han seks baller i nettet for Start.

Publisert: