Han er den eneste Brann-spilleren som er langt unna troppen

Viljar Vevatne vil kjempe videre, men sier tydelig: — Det er langt fra sånn jeg ønsker det.

FÅR IKKE SPILLE: Viljar Vevatne ble kjøpt for under et år siden, men har ikke fått vist seg frem i Brann. 21-åringen sier han er innstilt på å kjempe for å bedre sin posisjon i klubben.
 • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann strakte seg langt for å få Viljar Vevatne (21) til klubben i fjor. Spilleren hadde utgående kontrakt i Bryne, og ble enig med Brann om å bli deres spiller gratis fra nyttår. På Stadion var de likevel så utålmodige at de bladde opp knapt en halv million for å få Vevatne umiddelbart.

 • Brann ville låne ham ut. Da så Vevatne sjefen i øynene

Siden har Vevatne knapt spilt en kamp. I år har han bare vært med på cupfiaskoen i Førde. Ellers har han sittet på tribunen.

— Det er langt fra sånn jeg ønsker det. Jeg hadde håpet på mer etter treningskampene i vinter, sier Vevatne.

Branns trener, Lars Arne Nilsen, har to udiskutable førstevalg på backene. Ruben Kristiansen og Amin Nouri spiller når de er friske. Punktum. I vinter kom også en tredje back til klubben, finske Dani Hatakka. Til nå har Hatakka holdt Vevatne unna innbytterbenken også.

— Hatakka er en litt annen type spiller. En fysisk back med litt mer fart, som kan settes inn hvis vi ser at vi får trøbbel på den fronten. Hvis det blir skikkelig ille kan han spille midtstopper også, og gir i det hele tatt noe litt annet, sier Nilsen når han spørres om prioriteringen.

I andre posisjoner har Nilsen vekslet på å vrake spillere. Flere har gått rett fra tribunen i én kamp til å starte den neste. Og alle andre utespillere enn Vevatne har vært en del av laget.

Angrer ikke

Vevatne sier han har fått høre Nilsens forklaring.

— Lars Arne har nevnt det. Dette er jo en vurdering han gjør, og det er så enkelt som at han bestemmer, sier Vevatne.

Han var en profil på Brynes lag i 1. divisjon, og leverte scoringer og målgivende pasninger jevnlig. Etter overgangen til Bergen har motgangen kommet.

— Angrer du, Vevatne?

— Jeg kan ikke tenke at jeg skulle gjort noe annerledes. Det er mye i livet man kan angre på, men ikke dette. Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe hardt på trening.

Han fortsetter:

— Akkurat nå kan jeg ikke tenke på andre muligheter. Jeg er nødt å fokusere på det å bevise at jeg er god nok for Brann. På treningene synes jeg det går bra, og det er flere eksempler på at veien fra tribunen til laget kan være kort.

Treneren ga i vinter Vevatne ros for innstillingen på trening, og gjør det samme nå.

— Viljar står på og har hatt fremgang. Det er vanskelig å holde alle fornøyde. Jeg skulle gjerne hatt Viljar med også, men ..., sier Nilsen og lar setningen forbli uavsluttet.

- Solid fundament

De to førstevalgene på backplass, Kristiansen og Nouri, skifter sjefen nødig ut.

— De har fungert veldig bra, dermed blir det ikke naturlig å bytte mye på de plassene. Det er et fundament i den bakre fireren som er solid, sier Nilsen.

Brann har flere ganger etter kjøpet for et drøyt halvår siden spurt Vevatne om han kan tenke seg å bli lånt ut. Det har ikke spilleren ønsket.

— For oss var det uforståelig da Brann begynte å snakke om utlån. For oss var det i Bakvendtland, etter to og en halv måned med kamper der Viljar knapt fikk sjansen, har Vevatnes agent, Stig Lillejord, tidligere uttalt.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Viljar Vevatne
 3. SK Brann

Les mer om dette temaet

 1. Den nye Brann-yndlingen håper å rekke neste kamp

 2. - Idretten må ta garderobekulturen tilbake

BT anbefaler

Fullsatt kirke tok farvel: – Det skjedde så fort og uventet

Torsdag ble Noah Landro (12) begravd etter dødsulykken i Øygarden.

LES SAKEN