Etter deg kommer syndfloden

SUPPORTERBLOGG: I Brann var du uklanderlig i alt, Rikard Norling. Unntatt det som hadde betydning. Poeng.

MÅTTE GÅ: Rikard Norling holdt halvannet år som Brann-trener. Etter nedrykk og en svak sesongstart i 1. divisjon var det slutt på onsdag.
  • Stian Hofslett Thowsen
Publisert Publisert
Stian Hofslett Thowsen, Brann-supporter.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jeg vil ha dem jeg ser opp til på mine lange armers avstand, jeg vil vende meg vekk fra dem jeg beundrer, jeg vil ikke se gode folk i øynene. Mine gullkalver skal aldri ut på beite, mine idoler skal stå i bås.

Fra fyrverkeri til fyken

Jeg er så uendelig glad jeg ikke traff deg, Rikard Norling. Fra dag én til dag ferdig arbeid, fra fyrverkeri til fyken. Jeg går på stylter til min høye hest, jeg er ikke blamert, jeg er ikke fortryllet forhekset, jeg overlever pandemien i republikken.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Mine ord er ikke tyngre, de veier like, forsvinnende lite. Min innsikt er like snever, mitt vidsyn er like trangt, men jeg slipper unna, jeg slipper nesten unna pyroen som har farget så mange så lenge. Ingen blår i mine vasne øyne.

Forlater Brann med vemod hos mange

En ustabil nett-tv-avskjed filtrerer bort ditt intenst godslige blikk, gir meg din lullende stemme i lavkvalitetsmono, gjør deg håndterlig og tilnærmelsesvis ordinær. Likevel, forbannet likevel, må jeg myse mot skjermen, holde meg for ørene og fremkalle alle minnene om hva du faktisk ikke har fått til å fungere for å unngå fortryllelsen. Minne meg selv på at ingen før har fått og ingen etter vil få denne muligheten igjen i verdens beste, verste klubb.

Jeg vet veldig lite, men dette vet jeg, og dette vet du, Rikard Norling: i Brann var du uklanderlig i alt, unntatt det som hadde betydning. Poeng først, forbedring, tydelighet, plan og utvikling dernest. Det er absurd, ufattelig og samtidig forståelig at du forlater Brann med vemod hos så mange.

Klumpen i halsen

Ditt hode og din status er helt der oppe selv om munnvikene har flere furer og går dypere enn for halvannet år siden. For meg vil du alltid være tåketalens sjarmante yppersteprest. Det er artig og karismatisk med merinoullformuleringer når det går bra. Det er frustrerende og irriterende når det går dårlig og verre og verst.

Mitt problem er ikke deg, Rikard. Mitt problem er Brann. Du og hestelærsskoene dine forlater meg og våre synder. Det er bra for oss begge, men det hverken løser eller forløser noen verdens ting. Brann er en saueflokk skamfert av seg selv, seigt pinnekjøtt som tusler rundt uten bjeller på en bondegård uten gjeterhund på et sted ingen kunne tro at noen kunne bo.

Det er det som gir meg klumpen i halsen og magen, ikke synet av din rake ryggtavle.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Arbeidernes Brann

  2. Panoramaskrik

  3. Intet er endret, se hjertet dunke, føl Brann spille

  1. Supporter
  2. SK Brann
BT anbefaler

I fjor ville mannen ha sønnen (7) til Norge. Nå er han siktet for å ha mishandlet ham.

Da faren møtte i retten i fjor, fortalte han at sønnen bodde i et annet land.

LES SAKEN