HamKam må skaffe 3,2 millioner innen tirsdag

Hvis ikke begjærer klubben konkurs.

  • Ole Kristian Lyngstad
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

HamKam satser på redningsaksjon. Hvis de ikke lykkes må de gå til skifteretten på tirsdag.

HamKam kan gå mot sitt mørkeste år i en snart 100-årig historie. De ligger desidert sist på 1.divisjonstabellen, mange skadete spillere, elendig økonomi, oglykkes de ikke med en redningsaksjon innen tirsdag, går styreleder til skifteretten og begjærer oppbud. Da er klubben konkurs, og 5.divisjon er neste steg.

HamKam-trener Peter Sørensen i diskusjon med Pekka Lagerblom.

— Jeg håper vi finner en løsning på vår svært vanskelige økonomiske situasjon. Og løsningen må komme raskt. Vi trenger penger nå, ikke om en måned. Da er det for sent, sa Morten Kristiansen på pressekonferansen.Styreleder Morten Kristiansen ga på pressekonferansen en grundig redegjørelse om hva klubben har hatt å slite med denne sesongen. Konklusjonen på dette er at HamKam fotball vurderer å begjære oppbud!

I sin redegjørelse fra klubben heter det:

Styret har i lengre tid hatt hyppigemøter vedrørende både den sportslige og økonomiske situasjonen i klubben, og det har vært jobbet med tre ulike alternativer:

1.HamKam fotball satser og styrker stallen i sommervinduet med 3-4 spillere, noe som var et premiss i avtalen med Peter Sørensen. Må eventuelt gjøres kombinert med kraftig kostnadskutt.

2.HamKam fotball kutter kostnader og forbereder klubben for spill i 2. divisjon neste sesong.

3.HamKam fotball må ta konsekvensen av situasjonen og melde oppbud.

I styremøte den 24. juni ble det gjort en grundig gjennomgang av realismen og konsekvensene ved de ulike alternativene. Styrets konklusjon er at med dagens situasjon virker både alternativ 1. og 2. lite realistiske. Samtidig så er vi fullt ut klar over de dramatiske konsekvensene

ved å måtte melde oppbud.

Styret mener imidlertid at vi er forpliktet overfor både ansatte, samarbeidspartnere, presse, publikum og andre til å spille med helt åpne kort.

1.Vi ligger an til en inntektssvikt i størrelsesorden 3,2 millioner kroner i forhold til budsjett inneværende sesong. Fordelingen er som følger sponsorsalg ca. -1,2 mill. – billettinntekter/andre inntektsbringende tiltak ca. - 1 mill. og uttelling på medieavtalen i forhold til tabellplassering på ca. – 1 mill.

2.Klubben ved økonomiutvalget har simulert kostnadskutt, og har kommet til at dette kan utgjøre et beløp opp mot 2 millioner kroner. Men dette vil på langt nær være nok for å kunne opprettholde en forsvarlig drift, på grunn av en svært anstrengt likviditet.

Det ble på bakgrunn av ovennevnte derfor gjort følgende vedtak i styremøtet tirsdag 24. juni.

«Styret innfører umiddelbar betalingsstopp, for å sikre at klubben ikke påtar seg ytterligere økonomiske forpliktelser. Med mindre det er funnet løsninger som gir grunnlag for videre drift innen tirsdag 1. juli kl. 12.00, er det styrets plikt og begjære oppbud».

Informasjonsmøte

Litt før klokka 14.30 i ettermiddag samlet styreleder Morten Kristiansen spillerne og de ansatte til et informasjonsmøte i HamKams garderobe på Briskeby. Der fikk de klar beskjed om hva som nå kan skje med den snart 100-årige klubben.

Presis klokka 15 kom styreleder ut fra møtet, lukket døren til garderoben og startet pressekonferansen.

Mens den pågikk kom spillerne og ansatte ut fragarderoben.

Tore Andreas Gundersen var tydelig preget av informasjonen de hadde fått.

— Hva sier du til dette?

— Det vil jeg ikke si noe om. Vi har fått beskjed om at vi ikke skal si noe, sa Gundersen.

Antydet

I et intervju med HA for to uker siden, sa styreleder Morten Kristiansen:

— Om vi bestemmer oss for å bruke penger for å forsøke å berge plassen i divisjonen, vil vi se etter spillere som er klart bedre enn de vi allerede har, forklarer Kristiansen.

— Den andre muligheten er å hente spillere som på sikt skal spille klubben opp igjen. Da snakker vi om yngre gutter, som skal bruke siste halvdel av sesongen på å utvikle seg videre, mener styrelederen.

Publisert
BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. To menn falt cirka 25 meter i en bratt skråning ved Tokagjelet. – En av dem har vært inn og ut av bevissthet.

  2. Politiet jakter en person de mener skal ha forsøkt å voldta ung kvinne

  3. – Kvifor snakkar me ikkje om dei tinga som skjer med kroppen vår etter fødsel?

  4. Pizzarestauranten på Landås er en suksess. Nå vil de utvide til nye bydeler.

  5. Han har vært frivillig i Sandviken siden 1988. Én sak fikk «Jappi» til å levere inn nøklene og takke for seg.

  6. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære.