Mawa ble helt i hjemmedebuten: - En knallsignering

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund - Molde 2–0) Fra ukjent blad til stående applaus og eget heiarop: Det var reisen Moses Mawa fikk i sin hjemmedebut da Kristiansund tidvis lekte med «storebror» Molde.

 • Andreas Hellenes, VG
Publisert Publisert

Dermed gikk Molde på sitt andre strake bortetap - og dermed har de fortsatt ikke vunnet en bortekamp på over to måneder i Eliteserien.

– Vi er litt for redd for å tape. Vi slipper oss ikke helt løs, sier en åpenbart skuffet Magnus Wolff Eikrem til VG etter tapet mot lokalrivalen.

SKUFFENDE AFTEN: Magnus Wolff Eikrem fikk en tøff dag på jobb da Molde gjestet Kristiansund.

Intensitet, tidvis sjansebonanza og god kok på tribunene skapte en herlig ramme rundt lokaloppgjøret mellom Kristiansund og Molde før pause.

Kun en monsterredning av Kristiansund-målvakt Sean McDermott og en marginal offsideavgjørelse på en annullert scoring av hans lagkamerat Aliou Coly gjorde at lagene gikk målløse inn til hvilen.

Man kunne trygt slå fast at 0–0-resultatet ikke gjenspeilet underholdningsverdien servert ute på gressmatten, og i pauseintervjuet med Discovery+ var det en offensiv Coly som tok til orde:

– En veldig god omgang. Om vi klarer å gjøre en like bra andre omgang så vinner vi kampen, sa Kristiansunds Coly før ord ble til handling.

Et snaut kvarter etter hvilen kom Christoffer Aasbak og hans presise venstrebein seg til dødlinjen.

Et presist innlegg ble stanget inn av hjemmedebutant Mawa som sendte hjemmesupporterne til himmels.

Mawa hadde allerede skapt utfordringer for Moldes forsvarere tidligere i kampen, men det var først etter scoringen at hjemmefansen startet å synge «Moses Mawa, Moses Mawa, Moses Mawa!».

– Det betyr veldig mye for meg, og jeg er glad det betyr noe for dem også, sier Mawa selv til VG om å score sitt første mål foran sitt nye hjemmepublikum.

– Han har sett pigg ut siden han kom hit. Han har vært pigg på trening, kom til fine sjanser mot Bodø/Glimt, har terpet godt på treningsfeltet, og endelig løsnet det i dag. En knallsignering for oss, slår Kristiansunds Andreas Hopmark fast overfor VG.

MÅL: Moses Mawa scoret sitt første Kristiansund-mål med pannebrasken.

Óg før supporterne rakk å plante føttene i bakken smalt det på nytt:

Kristiansunds Agon Muçolli prøvde lykken fra en nærmest umulig vinkel, men fant veien mellom Molde-keeper Andreas Linde og stolpen.

Etter to scoringer på to minutter klarte Molde aldri å komme seg til hektene, og hjemmelaget hadde full kontroll til siste slutt.

– I dag er vi knallgod og jeg håper vi får litt skryt i VG. Vi er kjempegode fra start til mål. Vi har energien, vi har trøkken og vi har vinnerviljen. Det gløder av oss, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen etter kamp.

– Fantastisk deilig å slå Molde 2–0 på hjemmebane, og ikke minst å slå tilbake etter det forsmedelige 0–3-tapet i Bodø sist, sier Hopmark til VG etter kamp.

Òg apropos Bodø/Glimt: De sneik seg forbi Molde og inntok tabelltopp i Eliteserien etter sin femmålsthriller mot Tromsø.

MÅL: Moses Mawa både scoret og herjet da Kristiansund senket lokalrival Molde på hjemmebane.
Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Kristiansund BK
 3. Molde FK
 4. Fotball
BT anbefaler

Kjøpte bergenshus til ti millioner. – Det var veldig lenge et luftslott.

32-åringene mener de hadde flaks da de kjøpte huset to måneder inn i pandemien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Bergen kommune sparket rektor – mener overgrep kunne vært unngått

 2. Støvgasseksplosjon på Toro-fabrikken

 3. Elisabeth (46) er spesialpedagog og har jobbet mye med barn med ADHD. Så fikk hun selv diagnosen.

 4. Paracet kan ødelegge for kreft­behandling: – Litt skremt

 5. Kjøpte bergenshus til ti millioner. – Det var veldig lenge et luftslott.

 6. Mistet førerkortet etter høy fart på Sotraveien