Lekkerbisken fra Botheim: Sendte Bodø/Glimt videre i Europa

(Bodø/Glimt - Prishtina 2–0, 3–2 sammenlagt) Erik Botheim ble kveldens mann med to scoringer på Aspmyra.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Akkurat nå driter jeg i mange detaljer, sa en glad Glimt-trener Kjetil Knutsen etter seieren, da han skulle fortelle at det ikke var alt han var fornøyd med etter pause.

Hjemmelaget var fullstendig overlegne før pause og scoret omgangens eneste mål, da Erik Botheim headet ballen i mål etter 18 minutter.

– Dritkult. Utrolig kul kamp i dag. Vi burde hatt fire-fem mål til pause. Vi kjører over dem, sier Botheim på VGTVs sending etter kampen, før han gir lagkameratene fine ord.

– Det er spill mot ett mål her, sa Kjetil Knutsen under VGTVs sending i pausen.

Se høydepunktene fra kampen:

Dette var siste kvalifiseringsrunde før playoff-runde i Europa Conference League. Glimt tapte den første kampen i Kosovo 2–1. Men med 2–0-seier torsdag kveld er Bodø/Glimt klare for playoff mot Zalgiris, som tapte 0–1 mot Mura Murska Sobota torsdag kveld.

Oppgavene foran 2. omgang på Aspmyra var klare for hjemmelaget.

– Vi må holde konsentrasjonen. Vi må styre tempoet. (...) Jeg tror de blir fortere slitne enn Bodø/Glimt, sa Knutsen.

Les også

Stortalentets fotballkarriere reddet av hjertespesialist fra Tanzania

Målscorer Botheim hadde også et skudd i stolpen før sidebytte.

– Jeg syns vi spiller veldig bra angrepsfotball. Nå er det bare å sette ballen i mål. Men det er mange gode prestasjoner, sa Botheim i pausen.

MÅLJUBEL: Erik Botheim satte ballen i mål for Bodø/Glimt både før og etter pause, her gratuleres han med den første scoringen av Hugo Vetlesen.

Straffebom

Etter 24 minutter fikk Glimt straffe. Den smalt Patrick Berg over. Han dro til med maks kraft, og mislyktes med det.

– Jeg tenkte jeg skulle skyte hardt og høyt, men det ble for høyt. Det er for dårlig. Men akkurat nå kjenner jeg at jeg ikke bryr meg så mye om det, sier Berg på VGTVs sending etter seieren.

Etter sidebytte fortsatte Glimt kjøret, selv om gjestene var litt mer synlige på banen. Men etter 78 minutter var Erik Botheim på rett plass igjen. Han spilte vegg med Ulrik Saltnes og satte ballen lekkert i det lengste hjørnet forbi Maxho i Prishtina-målet.

– Det er dritbra av Saltnes som legger den rolig, så jeg kan sette den i mål, sier Botheim.

Lagkameratene kastet seg rundt halsen på målscoreren etter kampslutt, mens han gikk rundt og klappet til tilskuerne og takket dem for støtten.

Etter playoff-runden er det klart for gruppespillet i Conference League.

PS! Zalgiris og Mura Murska Sobota spiller i Europa League, derfor er det taperen av denne kampen som må ned et nivå og skal spille playoff mot Bodø/Glimt. Dermed møter Glimt Zalgiris, som er samme lag de møtte i kvalifiseringen til Europe League i fjor. Da vant Glimt 3–1. Da ble det bare spilt én kamp på grunn av coronapandemien.

Publisert: