Liverpool snublet mot West Ham etter selvmål: Klopp oppgitt

(West Ham United – Liverpool 3–2) Liverpool kjempet febrilsk sluttminuttene, men klarte ikke å komme tilbake mot David Moyes’ West Ham. Dermed er London-klubben oppe på tredjeplass i Premier League.

SELVMÅL: Liverpool-keeper Alisson scoret selvmål mot West Ham søndag.
 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

Det er Liverpools første tap på 25 kamper i alle turneringer (20 i Premier League). 18 av dem hadde Liverpool vunnet, syv hadde endt uavgjort, før smellen mot West Ham.

For hjemmelaget tok en overraskende ledelse etter kun fire minutter da West Ham-back Aaron Cresswell sendte en corner rett i mål, via hansken til Liverpool-keeper Alisson.

Sisteskansen ropte etter dommeren og mente at han ble hindret av West Ham-stopper Angelo Ogbonna. Dommer Craig Pawson sjekket hendelsen med VAR, men lot målet stå. Liverpool-manager Jürgen Klopp var oppgitt:

– Det er en klar feil mot Alisson. Hvordan kan det ikke være det? Keeperen er avhengig av armene sine. Det er ikke som utespillere som ikke får lov til å bruke dem. Og nå tenker sikkert alle at jeg bare kommer med unnskyldninger, men jeg er rolig og vet at vi ikke er for gode til å tape kamper, sier Klopp i et intervju vist på TV 2 og legger til at han også mener at Aaron Cresswell skulle hatt rødt kort da han stemplet Jordan Henderson.

– Jeg tror at en annen dommer og et annet VAR-team hadde dømt det annerledes.

SELVMÅL: Liverpool-trener Jürgen Klopp mener selvmålet til Alisson burde vært annullert.

– West Ham kjempet for tre poeng, og vant kampen. Det er ikke deres skyld at dommeren gjør dårlige beslutninger, sier Liverpool-treneren etter å ha klaget på dommeren.

Hadde Klopps menn gått av banen uten tap, ville det vært klubbrekord, med 26 strake kamper uten tap.

– Man kan nesten si at det er en historisk triumf, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om West Hams seier og mener klubben har «noe stort på gang».

– For et lag Moyes har. Det har aldri gått bedre for West Ham, sier tidligere West Ham-spiller og nåværende TV 2-ekspert Trevor Morley.

FRISPARKPERLE: Trent Alexander-Arnold limte ballen under tverrliggeren og satte inn utligningen mot West Ham søndag.

Fire minutter før pause gikk Liverpools Mohamed Salah ned utenfor 16-meteren, og gjestene fikk tildelt frispark.

Det tok Trent Alexander-Arnold godt vare på da Salah ga ballen en liten touch, før Alexander-Arnold limte ballen inn under tverrliggeren.

– Det er så elegant gjort. Han bøyer den over muren og rett i nettet. En fantastisk scoring, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Men etter pausen var hjemmelaget sterkest.

– Det er et lag som er på vei til å vokse opp på samme nivå som disse topplagene, sier TV 2-kommentator Nils Johan Semb om London-klubben.

KUNNE FEIERE: West Ham-spillerne kunne feiere da de slo Liverpool hjemme søndag.

Først kontret West Ham Liverpool i senk, da Jarrod Bowen, Michail Antonio og Pablo Fornals stormet i angrep. Bowen spilte gjennom Fornals alene, som satte ballen i nettet bak Liverpool-målvakten.

Syv minutter senere vant David Moyes’ menn en corner, som Bowen la perfekt mot bakerste stolpe, hvor Kurt Zouma hoppet opp og headet ballen i mål.

Åtte minutter før kampslutt svarte Liverpools innbytter Divock Origi med en praktscoring, men det holdt ikke for Liverpool.

Jürgen Klopps menn var de eneste ubeseirede i Premier League før dagens kamp, men er nå nede på fjerdeplass i ligaen. Fire poeng bak Chelsea som leder.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. West Ham United FC
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt

 2. 187 evakuert fra brann på produksjonsskip på Stord

 3. Tidligere sentral­banksjef refser elektrifiseringen: – Kan ikke være god miljøpolitikk

 4. Synne (32) omkom i ulykke: – Hennes kollegaer og Bergen fengsel er preget

 5. Her står seileren og venter på hjelp

 6. Denne trappen får Sigrid (94) til å grøsse: – Jeg tror de kan hvis de vil