OL-debutant Henny Reistad: - Jeg har vært heldig med genene

Trofédryss er nok enkeltordet som beskriver 22 år unge Henny Reistads siste åtte måneder best. Nå skal hun snart jakte det gjeveste: OL-gull.

OL-DEBUTANT: Dette blir første gang Henny Reistad skal representere Norge i de olympiske leker.
 • Andreas Hellenes, VG
 • Silje Meese, VG
Publisert Publisert

EM-gull i desember for landslaget, samt seriegull, cupgull og Champions League-gull med klubblaget Vipers Kristiansand har gjort de siste åtte månedene perfekte for bakspiller Reistad.

I tillegg har hun plusset på et par individuelle utmerkelser til medaljeskuffen: Årets unge spiller i Champions League, årets spiller i serien og årets midtre bakspiller i serien.

Hun ble også stemt frem som årets norske handballprofil av både kvinnene og herrene.

ÅRETS UNGE SPILLER: Reistad var avgjørende i Vipers Kristiansunds Champions League-bragd da hun mellom annet scoret 10 mål i den ene semifinalen.

Men det kan fortsatt bli enda bedre, ifølge den 180 cm høye OL-debutanten:

– Champions League var utrolig stort, men OL er det største, fastslår den ambisiøse bærumsjenta på kvinnelandslagets pressetreff elleve dager før åpningskampen mot Sør-Korea.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson skildrer gullkalven som en eksplosiv spiller som er flink på samspill, har et godt skudd og kan bidra både i forsvar og angrep.

GULL ETTER GULL: Reistad var en del av spillertroppen som tok EM-gull i desember. Siden den gang har hun også vunnet serien, cupen og Champions League.

– Jeg har vært heldig med genene. Jeg har gode forutsetninger for eksplosivitet og hurtighet - samtidig som jeg er litt høy, forteller hovedpersonen selv - som også sier at suksessen på handballbanen først og fremst skyldes hardt arbeid:

– Jeg har som sagt vært heldig med genene, men det må konstant gjøres en jobb for å gjøre dem bedre og holde dem ved like.

Se Reistad vise frem fysikken sin her:

Men med landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, samt andre bakspillere som Veronica Kristiansen, Marta Tomac, Stine Skogrand og Kristine Breistøl også i troppen, blir det kamp om plassene.

– Vi får se hvilken rolle jeg får, og hvilken posisjon jeg spiller gjennom turneringen. Min jobb blir å makse lagets prestasjoner, og det gjør jeg best i form av å levere så gode prestasjoner som mulig.

Selv om Reistad har levert en megasesong i den lilla Vipers Kristiansand-drakta, har hun enda til gode å være fast inventar på det profilsterke Norge-laget som hun debuterte for i november 2018.

Så langt står hun bokført med to mesterskapsdeltakelser (EM 2018 og EM 2020) og 87 mål på 29 kamper med flagget på brystet.

LAGVENNINER: I år har Reistad spilt med Nora Mørk både på klubb og landslag, men til neste år skal 22-åringen flytte til Danmark for å spille for Esbjerg.

– Hvilke lærdommer fra tidligere mesterskap tar du med deg inn i dette?

– At det er viktig å omstille og lære underveis. Å ta med seg alt det gode fra hver kamp samtidig som man alltid forbedrer det som gikk dårligere fra forrige kamp, reflekterer 22-åringen som understreker viktigheten av å ha en «stigende læringskurve» underveis i turneringen.

Les også

Dette er håndballtroppene som skal kjempe om medaljer i OL – Hegh Arntzen vraket

Norges gruppe består av Sør-Korea, Angola, Montenegro, Nederland og Japan. Alle gruppespillskampene spilles mellom 25. juli og 2. august.

Finalene på både dame- og herresiden spilles 7.- 8. august.

Publisert
 1. Henny Reistad
 2. OL
 3. OL 2021
 4. Kvinnelandslaget håndball
 5. Thorir Hergeirsson
BT anbefaler

Kapteinen hyller «Kniklas». Måten han lader opp på, forundrer.

Brann sendte publikum til himmels igjen og igjen og igjen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Slik feirer de dagen på KK

 2. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 3. – Mens vi roet ned én gruppe ungdommer, begynte en annen å slåss

 4. Ukraina avslutter kampene i Mariupol

 5. – Fantastisk å være en del av Brann

 6. Her fant russen et sted de kunne feste