Sandefjord sjokkerte Odd i femmålsthriller

(Odd - Sandefjord 2–3) Sandefjord scoret etter knappe to minutter, og slapp aldri Odd inn i kampen igjen.

PRAKT HEADING: Alexander Ruud Tveter headet ballen fra 14 meter og rett i krysset da Sandefjord slo Odd borte.
 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

– Vi er ineffektive, og ikke griske og grådige nok. Det er noen tunge slag å få i magen, sier Odd-trener Jan Frode Nordnes til Discovery+.

Det tok kun 79 sekunder før gjestene gikk opp i ledelsen på Skagerak Arena i Skien. Sandefjord-back Brice Wembangomo spilte lagkamerat Sander Risan Mørk gjennom foran mål, og midtbanespilleren prikket ballen enkelt i mål bak Odd-keeper Sondre Rossbach.

– Jeg er i flytsonen nå, så det er bare å fortsette, sier Risan Mørk til Discovery+ i pausen.

Odd hadde klart høyest ballinnhav i førsteomgangen, men måtte vente 38 minutter før de fikk uttelling. Gilli Rólantsson fyrte av ballen mot mål, og kula gikk i stangen, og så i ryggen på Sandefjord-keeper Jacob Storevik og inn.

– Jeg tror ikke jeg kan huske sist jeg var så forbannet etter en omgang, som i pausen i dag. Vi ledet, men vi var dårlige, sier Hans Erik Ødegaard til Discovery+.

For mot spillets gang var det gjestene som gikk til pause i ledelsen etter at Alexander Ruud Tveter satt inn en perle av en heading fra 14 meter.

– Det er utrolig deilig. Det føltes veldig rotete, og det var mange sjanser begge veien. Men vi må se oss fornøyd med seier i dag, sier Ruud Tveter til Discovery+ og innrømmer at han var litt heldig med scoringen.

– Det er litt irriterende. Jeg er så skuffet over de målene de får. Vi er er rett og slett ikke gode nok i forsvarsspillet i dag, sier Rólantsson til Discovery+.

Etter pausen startet Odd best, men igjen var det Sandefjord som skulle få uttelling. Risan Mørk fyrte av mot Rossbach, som reddet, men Ari Jónsson sto klar på returen og satt ballen i mål.

– Det var en tøff kamp. Jeg synes vi klarte oss fint og tok en god seier. Vi har veldig bra innsats, jobber hardt og får en fin seier, sier Ari Jónsson til Discovery+.

Mot slutten av kampen fikk Odd et frispark på litt langt hold, men det stoppet ikke Kristoffer Larsen. Han banket ballen i mål fra ca. 20 meter og ga kampen nytt liv.

Hjemmelaget hadde nok av sjanser til å redusere og utligne, men klarte ikke å utnytte dem, og må se seg slått på hjemmebanen for første gang denne sesongen.

Odd måtte klare seg uten stjernespissen Mushaga Bakenga, som er ute med skade etter han dro på seg en strekk i 3–1 seieren over Viking tidligere i juli. Spissen har scoret elleve mål i Eliteserien så langt, og har vært en viktig brikke for laget fra Skien.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Odd
 3. Fotball
 4. Sandefjord Fotball
BT anbefaler

Her blir det gigantkonsert for 45.000 bergensere

Godshavnen på Dokken blir åsted for den største konserten i Bergens historie.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – De neste ukene blir viktige

 2. Vogntog med kraftfor skled av veien: – Skal være veldig ustabilt

 3. Brann i borerigg på Slettebakken

 4. Her avsløres omi­kron i Øy­garden. En hel barne­hage­avdeling er nærkontakter.

 5. – Det er ein vemodig jobb å rydde etter eit liv

 6. Her er første luke i BTs store quizkalender