Svensk tennishelt kaller Casper Ruud «en okse»

Han har vært verdensener og han vant utrolige sju Grand Slam-trofeer som aktiv tennisspiller på 80-tallet. Foran 2. runde av US Open roser Mats Wilander (57) «oksen» fra Snarøya.

TENNISHELT: Mats Wilander var en gang verdens beste tennisspiller. Nå er han tennisekspert - og full av lovord om norske Casper Ruud.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Å slå Casper Ruud i en femsetters Grand Slam-kamp har begynt å bli som et maraton. Ruud er en okse utpå der.

Det sier det svenske tennisikonet Wilander som er tennisekspert for Discovery+ og Eurosport. Svensken, som selv vant US Open i 1988, mener oksereferansen i beste velgående:

– Han er sterk og han får motstanderne til å løpe. Jeg synes Casper Ruud ser veldig bra ut og jeg vil bli veldig overrasket om han ikke når en kvartfinale i årets US Open, for å være ærlig.

PS: US Open startet denne uken og sendes på Discovery+.

Spår karrierebeste

Så langt i karrieren er en 4. runde under Australian Open i januar 2021 Ruuds besteplassering i en Grand Slam-turnering.

Men aldri før har han vært så høyt som åttendeseedet inn mot en sånn type turnering, og heller aldri før har han ligget så høyt på verdensrankingen som han gjør med sin nåværende ellevteplass inn mot en Grand Slam.

Mandag denne uken åpnet Snarøya-gutten sin US Open-deltagelse med å feie japanske Yuichi Sugita av banen i 1. runde. I neste runde venter nederlenderen Botic van de Zandschulp på onsdag.

I 1. rundekampen mot Sugita på mandag skjedde noe man ikke ser så alt for ofte på en tennisbane:

Men det tror Wilander vil endre seg før denne turneringen er omme:

– Med tanke på trekningen han har fått, i tillegg til å allerede være åttendeseedet, så må han sikte seg inn på minimum en kvartfinaleplass. Han trenger å ha slike forventninger til seg selv - noe jeg er sikker på at han har.

Les også

Tatt ut til Björn Borgs europalag: – En hyggelig telefon å få

Wilander er også klokkeklar på hva som må til for at Ruud skal ta seg helt til kvarten:

– Han trenger å spille som en toppspiller i form av høyt tempo ute på hardcourten. Han må spille et aggresivt spill og ikke falle for langt ned i banen slik han trives med å gjøre på grusen.

Publisert: