Haaland hyller relasjonen: – Han er fra Stavanger, jeg er fra Bryne

ULLEVAAL STADION (VG) For andre kamp på rad fikk Kristian Thorstvedt (21) sjansen fra start. Det ser ut til å glede Erling Braut Haaland (21).

ROGALANDSLAGET: Kristian Thorstvedt og Erling Braut Haaland ser ut til å trives i hverandres lag både på og utenfor banen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter å ha satt inn den viktige og forløsende 1–0-scoringen etter 23 minutter, spilte Thorstvedt fri Haaland på mesterlig vis noen få minutter senere.

– Klasse av «Kissa» – «impressive». Det er godt av meg, men den er ferdigscoret. «Kissa» med en klasseball. «Impressive», sier Haaland til TV 2.

Ståle Solbakken har fokusert mye på å få det til å «klikke» mellom Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland, men det ser ikke ut til at han trenger å bruke spesielt ekstra mye tid på Thorstvedt og Haaland.

– Jeg og «Kissa», han er fra Stavanger, jeg er fra Bryne. Vi har en bra «connection», det er rett og slett «impressive» gjort, sier Haaland med en blanding av jærsk og engelsk.

– Jeg vet ikke om det går i engelsk og rogalandsk, men det sitter i hvert fall bra, ser det ut som?

– Det gjør det. Det er gøy å spille bak Erling og man vet alltid hvor man har ham. Hver gang jeg er rettvendt så leter jeg etter ham, svarer Thorstvedt på VGs spørsmål.

ENKEL SERVERING: Erling Braut Haaland (t.v.) jubler sammen med Kristian Thorstvedt etter å ha blitt spilt fri av samme mann.

– Det er godt å ha en der fremme som kan score mål og løpe litt. Vi har god kommunikasjon og han er flink til å ta vare på meg, sier 21-åringen.

– Tror du det er en grunn til at dere har så god kommunikasjon? spør TV 2.

– Vi kjente jo hverandre litt fra før og har kjent hverandre en god stund. Jeg vet ikke om det er grunnen eller om det er andre grunner, sier midtbanekrigeren.

Også Ståle Solbakken har latt seg imponere av det Kristian Thorstvedt, som han kaller for «et madhouse i huet».

– Han er bunnsolid igjen. Han er farlig og en poengspiller. Han har et veldig bra konkurransehode, sier Solbakken om sønnen til Siv Thorstvedt:

Publisert: