Ruud videre til kvartfinale i Wien: Nå venter nøkkelkamp

(Casper Ruud – Lorenzo Sonego 7–5, 4–6, 6–4) Casper Ruud (22) kommer nærmere og nærmere det gjeve ATP-sluttspillet. Torsdag tok han seg til kvartfinalen i ATP 500-turneringen i Wien.

KLAR FOR KVARTFINALE: Casper Ruud var hakket bedre enn Lorenzo Sonego i den andre runden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kun åtte spillere får muligheten til å delta i ATP Finals i Torino fra 14. til 21. november, og for øyeblikket er Casper Ruud på vei til å sikre seg en plass i det gjeve selskapet.

Seks spillere er allerede kvalifiserte, og Ruud er nå i tett kamp med fire-fem andre spillere i kampen om de to siste plassene. Og mens rivalene Hubert Hurkacz og Cameron Norrie begge er ute av turneringen i Wien, er Ruud nå klar for kvartfinalen etter å ha slått Lorenzo Sonego – rangert som nummer 23 i verden – i en jevn kamp torsdag.

Ruud, som ligger på syvendeplass i ATP Race, har dermed skaffet seg en luke ned på 150 poeng ned til Hurkacz som nærmeste utfordrer og 180 poeng ned til Jannik Sinner på niendeplass.

Nevnte Sinner blir Ruuds motstander i fredagens kvartfinale, i det som blir en nøkkelkamp for å sikre seg en plass til sluttspillet i Torino.

– Det var en veldig bra og tøff match i dag. Det blir selvfølgelig en viktig kamp for Torino. Sinner spiller bra om dagen, så det blir også tøft, men Casper er klar og skal fighte, skriver far og trener Christian Ruud i en SMS til VG.

– Det er naturlig at han (Sonego) vil prøve å hjelpe landsmannen, enten slite meg ut eller slå meg. Men vi nordmenn er sterke vi, og jeg tenker at vi er vikinger fortsatt. Jeg følte at jeg var sterk der ute i dag, sier Ruud til NTB etter seieren.

Ruud ble slått ut av nettopp Sinner i fjorårets utgave av ATP 500-turneringen i Wien, den hittil eneste kampen mellom de to.

– Fra i fjor har alt endret seg, med tanke på rankingen og erfaringen. For å være ærlig, så håper jeg bare det blir en strålende kamp, sier Sinner til ATP-tourens hjemmeside.

Ruud har ved å ta seg til kvartfinalen allerede spilt inn 90 poeng denne uken. Skulle han vinne kvartfinalen, vil han få ytterligere 90 poeng. Vinneren av turneringen får 500 poeng.

Kun to turneringer gjenstår av før ATP-finalen etter ukens turneringer. Neste uke starter Masters 1000-turneringen i Paris, mens det er en ATP 250-turnering i Stockholm den påfølgende uken. Ruud er påmeldt til begge turneringer, men har tidligere signalisert at han kun vil spille i Stockholm hvis det er nødvendig med tanke på å kvalifisere seg til ATP-sluttspillet.

Før de to neste turneringene har Ruud henholdsvis 10 og 45 poeng fra de to svakeste gjeldende turneringene, noe som betyr at han må overgå det for å få flere poeng.

Grafikk: Sofascore.com.

Ruud har spilt mot Sonego to ganger tidligere, og ved begge anledningene har det endt med seier til Ruud – sist under San Diego Open tidligere i høst, hvor Ruud for første gang i karrieren vant en ATP-tittel på hardcourt.

Torsdag fulgte spillerne hverandre tett gjennom store deler av kampen, i en kamp som varte i over to og en halv time. Men til slutt var det Ruud som gikk seirende ut, med settsifrene 7–5, 4–6, 6–4.

PS! Du kan følge Casper Ruud i Wien på Discovery+. Ruuds kvartfinale er forventet å starte rundt klokken 19.00 fredag.

Publisert: