Casper Ruud ga Europa drømmestart i Laver Cup: – Fenomenalt

(Ruud – Opelka 6–3, 7–6) Casper Ruud bød på tennis i stjerneklassen og skaffet Europa den aller beste åpningen i Laver Cup.

STERK: Casper Ruud viste stor tennis i Laver Cup-åpningen.
  • Jostein Overvik, VG
Publisert Publisert

– Det var en veldig god start for meg, sier Ruud i et intervju ute på banen rett etter seieren. Han innrømmet at han kjente på nervene da han gikk inn på en arena full av legender.

Laver Cup er inspirert av golfturneringen Ryder Cup, der Europa møter USA. I Laver Cup er det Europa mot resten av verden.

Med selveste Björn Borg som lagkaptein på sidelinjen startet Ruud sterkt i Boston. Han brøt Reilly Opelkas serve to ganger. Den 211 cm høye amerikaneren slet på med å få feste på den svarte hard court-banen i TD Garden. Nordmannen gjorde få feil og returnerte glimrende.

– Casper var best, sier Opelka etter kampen og forteller han i deler av kampen hadde nok med «å overleve». Motstanderen ble imponert over alle deler av spillet til Ruud.

– Det er en grunn til at han er topp 10 i verden, la tenniskjempen til.

– Fenomenalt spilt, mener Eurosport-kommentator Christer Francke.

I en sofa rett ved banen heiet lagkameratene fra Europa-laget på Ruud. US Open-vinner Daniil Medvedev stiller i spissen for favorittene i blått. Europa har vunnet alle de tre tidligere utgavene av Laver Cup.

Les også

Björn Borg om Ruud: – Han har en stor fremtid

På tribunen satt Roger Federer kledd i Europas blå farge og mottok jubel så snart han var på storskjermen. Sveitseren var en av initiativtagerne til turneringen som startet i 2017.

– Det er en ære å spille foran slike legender, sier Ruud og sender en spesiell hilsen opp til Federer som ble operert for ikke lenge siden.

Verdenslagets kaptein John McEnroe så ikke veldig fornøyd ut etter første sett. Opelka var i klare problemer mot den 28 centimeter lavere Ruud. Nummer 19 tapte for den norske kometen både i 2019 og tidligere denne sesongen.

Amerikaneren kom i trøbbel i lange ballvekslinger og stormet til nettet med sin voldsomme rekkevidde. Men måtte slite for å vinne sitt første servegame i sett nummer to på.

Casper Ruud hadde for det meste få problemer med å vinne gamene i egen serve i arenaen som er hjemmebane både for ishockeylaget Boston Bruins og NBA-klubben Boston Celtics. Ruud måtte tåle litt buing da han i seiersintervjuet avslørte at han holder med NHL-klubben Tampa Bay Lightning.

Opelka er tidenes høyeste ATP-spiller sammen med Ivo Karlovic. Han ble sendt ut på tunge løpeturer etter gode server fra Ruud.

– Han spiller vekk Opelka så det synger etter her, kommenterte Francke.

MED LEGENDEN: Casper Ruud og Reilly Opelka med legenden Rod Laver før kampen. Australieren på 83 år Den nå 83 år gamle australieren er den eneste singlespilleren (menn og kvinner) som har vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene i løpet av samme kalenderår to ganger.

Men kjempen fra Michigan kjempet seg tilbake i kampen med stadig bedre server. Ruuds antifan Nick Kyrgios var på beina for å få med seg publikum og støtte Opelka i det spennende andresettet.

Det gikk til tie break. Der tok Ruud kommandoen ved hjelp av et velplassert slag rett i en sjanseløs Opelka ved nettet. Til slutt sto det 7–4. Borg og Ruud kunne juble for seier før lagkameratene kom til med gratulasjoner til debutanten.

Det er usikkert om Ruud skal spille flere kamper for Europa i Boston i tennissportens svar på golfens Ryder Cup. Turneringen spilles med fire kamper hver dag og avsluttes søndag.

PS! Laver Cup sendes på Discovery+. Neste uke spiller Casper Ruud ATP 250-turneringen San Diego Open. Den kan du følge på VG+.

Ruud slo Opelka i «en merkelig kamp» i Masters 1000-turneringen i Cincinnati i august:

Publisert
  1. Tennis
  2. Casper Ruud
BT anbefaler

Kapteinen hyller «Kniklas». Måten han lader opp på, forundrer.

Brann sendte publikum til himmels igjen og igjen og igjen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Se de fantastiske bildene av fyrverkeriet

  2. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

  3. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig

  4. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

  5. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

  6. Oppunder 300 politi­oppdrag: – Det har vært særdeles travelt