Botheim åpnet målkontoen og sendte Bodø/Glimt rett til topps

BODØ (VG) (Bodø/Glimt - Tromsø 3–0) Med 27 mål på 25 kamper forrige sesong er Kasper Junkers sko store å fylle, men Erik Botheim trengte bare i underkant av åtte minutter på å sette sesongens første mål.

SCORINGSGLEDE: Få spillere jubler like ekstatisk for scoringer som Erik Botheim, som her gratuleres av Sondre Sørli. I bakgrunnen fortviler Ruben Yttergård Jenssen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Et flott innlegg fra Alfons Sampsted fant veien til pannebrasken til 21-åringen, som hadde rykket seg fri og styrte ballen lekkert ned i hjørnet.

Målet var hans femte scoring i Eliteserien. Alle fem målene har kommet mot Tromsø.

– Vi har utfordret Botheim litt på at han skal melde seg på. Jeg spurte om han var sulten nok. Vi kan ikke vente og han meldte seg på med to fine scoringer, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TVNorge.

– Han så noen kilo lettere ut etter de målene, sier Ulrik Saltnes til VG.

Også kamerat og Dortmund-spiss Erling Braut Haaland var imponert:

Da Botheim ble byttet ut i andre omgang slo han av en liten prat om denne «sulten» med treneren.

Fem minutter etter Botheims 1–0-scoring, vartet Bodø/Glimt opp med et kunstangrep. På få touch og med fine bevegelser endte Ulrik Saltnes opp alene med keeper.

Indreløperen scoret tolv seriemål forrige sesong og satte sikkert inn sitt første for sesongen.

– Topplagene er i rute, konkluderte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Molde vant 2–0 mot Kristiansund og hadde full kontroll på Aker stadion.

Tromsø yppet seg imidlertid litt med Bodø/Glimt og det var først og fremst effektiviteten som skilte lagene.

– Jeg synes det er veldig ufortjent at det står 2–0 til pause, sa Tromsø-veteranen Ruben Yttergård Jensen til Eurosport midtveis.

Det hjalp ikke at TIL-spissen Runar Espejord måtte forlate banen etter bare en halvtime, selv om unggutten August Mikkelsen (20) var livlig etter innhoppet.

Etter hvert fikk Bodø/Glimt mer kontroll på kampen og skapte flere sjanser enn Tromsø etter pause.

Ulrik Saltnes hadde et farlig skuddforsøk, mens Ola Solbakken burde ha satt ballen i mål etter at han utnyttet en feil fra Glimts utlånte stopper Isak Helstad Amundsen og kom alene med keeper.

– Prestasjonen er ganske dårlig, i sum. Men så har vi tre øyeblikk der prestasjonen er veldig bra, og det gjør at vi vinner 3–0. Vi har mye vi ønsker å jobbe med og bli bedre på, det begynner vi med i morgen, forteller Saltnes til VG etter kampen.

Bodø/Glimt scoret to mål eller mer i 29 av 30 seriekamper forrige sesong og fortsatte i samme spor mot Tromsø.

Ti minutter før full tid fikk Glimt hjelp av TIL-backen Lasse Nilsen, som var uheldig og styrte innlegget til Ola Solbakken i eget nett.

3–0-seieren betyr at Glimt går rett tilbake der de var gjennom hele fjorårssesongen: Til topps.

– Det ble en del rom i kontringsspillet, men jeg synes ikke vi henger godt nok sammen defensivt. Vi klarer det likevel. Jeg synes ikke resultatet står i stil til prestasjonene. Det er viktig med en god start, men jeg synes vi har mer å gå på, er Knutsens dom.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk