Her ryker 55.000 kroner for hopp-Halvor: – Irriterende

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (VG) Halvor Egner Granerud (24) snuste på bakkerekorden. Men ble bare nummer to i kvalifiseringen til Nyttårshopprennet. Han droppet nedslaget - og gikk glipp av 55.000 kroner.

DYP MANN: Halvor Egner Granerud hopper nesten til bakkerekord, og er dyp i landingen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Geir Olsen / NTB

 • Bjørn Arne Johannessen, VG
 • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert

Slovenske Anze Lanisek slo ham med 0,5 poeng. Det plaget verdenscupledende Egner Granerud da han snakket med VG etterpå. Trøstepremie er nemlig ikke å oppdrive. Vinneren tar alt i hoppsportens kvalifiseringer.

HOPP & HEI: Halvor Egner Granerud hoppet bakken ned i Garmisch-Partenkirchen, og vinket tilfreds etter kvalifiseringen. Foto: Geir Olsen / NTB

– Irriterende, ja! Det er mye premiepenger (5000 euro), men det kan tyde på at jeg har tjent for mye penger i vinter når jeg ikke gidder sette nedslag, sier Halvor Egner Granerud.

Les også

Hoppdrama for Lindvik: Kjøres til operasjonsbordet av Stöckl

Han legger til at han trodde det var ny bakkerekord – lenger enn det sveitsiske hoppikonet Simon Ammann (fire OL-gull), og Marius Lindvik (fjorårsvinner) – som begge står med 143,5 meter fra den berømte bakken.

– Jeg var nesten helt sikker på at jeg hoppet lenger enn bakkerekorden, så jeg ville «safe», og unngå for stor belastning på kroppen, sier Egner Granerud.

Les også

Norske hoppukevinnere om Egner Granerud: – Bedre kan man ikke ha det

Han tilføyer at han kunne satt tatt en «litt penere» jamsides landing – og kanskje lurt dommerne til bedre stilkarakterer enn tellende tre ganger 16,5.

– Jeg skulle nok landet på en litt penere måte, sier han.

Og legger raskt til – selv om den fete sjekken gikk til Lanisek – at han var veldig fornøyd med dagen i Olympiabakken hvor det fredag (1. nyttårsdag) er sesongens mest prestisjetunge hopprenn.

Asker-hopperen er utvilsomt favoritt. Han leverte tre glimrende svev (inkludert treningshoppene). Han forteller at noen små tekniske justeringer måtte til etter fjerdeplassen i Oberstdorf-rennet som var åpningskonkurransen i Hoppuka.

Les også

E-posten til Stöckl endret alt for hoppkometen

– Jeg gjorde noen ørsmå justeringer fordi det var i ferd med å skli litt ut teknisk etter Oberstdorf. Men nå tok jeg noen steg tilbake igjen, og forhåpentligvis holder jeg meg innenfor slik at det bra nok til Nyttårshopprennet, sier Halvor Egner Granerud.

PS! Alle de norske - minus syk Lindvik - er klare for fredagens renn. Johann Forfang (10. plass), Robert Johansson (13. plass), Daniel-André Tande (40), og Sander Vossan Eriksen (49).

Publisert
 1. Hoppuka
 2. Hopp
 3. Marius Lindvik
 4. Alexander Stöckl
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smitte ved 19 skoler i Bergen denne uken. Over 1000 elever i karantene. – Hektisk.

– Det er hektisk og krevende nå, sier rektor ved Løvås oppveksttun, Nils Einar Johansen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er reglene som gjelder i Bergen fra i morgen

 2. Bergen Frp gjenoppstår. Her er den nye lederen.

 3. Nye tiltak: – Har vi mistanke om aktiv smitte, setter vi skolen på rødt nivå

 4. Leter etter beste­vennen: – Nå har vi kun fokus på å finne ham

 5. – En klar sikkerhets­risiko

 6. Nils Espen Lilleheim var en frisk 45-åring. Etter hjerneslaget ble familien endret for alltid.