Folkebørsen: EM-debutanten løste keeperproblem

KOLDING (VG) (Norge-Polen 35–22) Etter bare en norsk redning på 30 minutter kom Rikke Granlund inn i mål. Det løste Norges keeperproblem i kampen. Bli med å gi dine karakterer på VGs folkebørs.

EM-DEBUTANT: Rikke Granlund.
  • Jostein Overvik, VG
  • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

31-åringen med en lang karriere bak seg satte standarden med en glimrende målgivende pasning til Camilla Herrem og fire strake redninger. Norge feide fra svake Polen. kampen var vunnet.

Oslo-jenta har spilte for Bækkelaget, Halden, Nordstrand og Oppsal før hun dro til den danske toppklubben Esbjerg for to år siden. Hun fikk landslagsdebuten først i EM-generalprøven mot Danmark og fikk karakteristikken «kampavgjørende» av trener Thorir Hergeirsson.

– Man har jo drømt litt om dette når man har sett mesterskap på TV. Det er veldig gøy faktisk å få muligheten også når man er 30 år, sier Granlund til NTB.

EM-debuten endte med åtte redninger på 17 skudd. Redningsprosent på 47 er veldig, veldig bra, selv om motstanden var svak utover i 2. omgang.

Norge kom dårlig i gang i EM-premieren. Keeper Emily Stang Sando fikk ikke tak i de polske skuddene og det norske forsvaret fungerte ikke optimalt. Men takket være angrepsspillet – med Nora Mørk i sentrum – ledet håndballjentene komfortabelt 17–13.

Her er VG-børsen på Norges spillere.

Publisert
  1. Kvinnelandslaget håndball
  2. Håndball-EM kvinner 2020
BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe: – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Trapper opp streiken ved flere skoler

  2. Frykter strøm­prisene tvinger henne ut av yrket: – Jeg er desperat

  3. Sjefen holdt planene hemmelig i et halvt år. Så sa han opp 80 kollegaer.

  4. E16 i Arna gjenåpnet

  5. Lang kø for fjerde dose

  6. – Havner du i de kraftigste bygene, blir det som å ta seg en dusj