Northug stilte ikke på premieutdelingen

<p>Vant søndagens 10 km i norgescupen.</p>

Trondheim 20120205.Norges Cup helg i Trondheim. Fine forhold i Granåsen under Norgescup avslutning søndag. Finn Hågen Krogh(tv) tok sølv ett tiendedel bak Petter Northug jr. og Ronny Fredrik Ansnes(th) endte på 3plass 10,1 etter under 10km klassisk i Granåsen, søndag. Foto: Ned Alley / Scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

En piggere Petter Northug slo tilbake etter to svake plasseringer og vant søndagens 10 kilometer klassisk i norgescupen. Men på seierspallen ville skikongen ikke.

Northug var ett tidels sekund raskere enn talentfulle Finn Hågen Krogh. Ronny Fredrik Ansnes, som tok NM-bronse på 15 km fri, viste at han også kan gå klassisk og ble nummer tre, 10,1 sekund bak Northug.

– Det ble gått fort i dag, og det var en bra dag for Petter. Kroppen var bedre, han hadde gode ski og alt var i orden. Han sa han følte seg helt grei, sa pappa John Northug til NTB etter løpet.

Merker Marcialonga

Petter Northug trener mot Vasaloppet og har merket langløpet Marcialonga godt på kroppen. Faren mener det er naturlig at resultatene har vært variable i norgescuphelgen.

– Han er i en treningsperiode, og da vil det svinge litt. Det har handlet om å få Marcialonga ut av kroppen. Sju mil med ekstrem staking merker man, sier John Northug.

Søndagens resultat var en real opptur. Lørdag ble Northug nummer 15 på 15 km fri, mens han ble slått ut i prologen under sprinten fredag.

VANT: Petter Northug seiret i 10 kilometer klassisk søndag. FOTO: Scanpix.

Mediefri

Etter de skuffende løpene tidligere i helgen, nektet trønderen å snakke med pressen. Han har hatt en tung periode etter Marcialonga og må trene godt for å være seierskandidat i Vasaloppet 4. mars.

– Det går etter planen mot Vasaloppet, men det er viktig å passe helsa. Det er kaldt i Granåsen, så det er en utfordring å ta vare på helsa og samtidig gå gode konkurranser. Petter diskuterte med landslagstrenerne lørdag, og de har lagt opp et løp videre (mot Vasaloppet), sier John Northug.

Til tross for seier stakk Petter Northug fra medier, fans og til og med premieseremonien søndag.

– Petter har ønsket å ha litt mediefri når han er hjemme. I tillegg var det viktig å komme seg raskt inn, kommenterte pappa John.

Søndag hadde Petter Northug selskap av lillebror Tomas i løypa. 21-åringen fullførte 1.07,4 bak storebroren og ble nummer 15. (NTB)

Publisert: