Nadal utslått av sensasjonsmannen Darcis

Ranket som 135 i verden — slo favoritten i tre strake sett. - Han virket sliten, sier Christian Ruud.

OPPGITT: Rafael Nadal slet mot Steve Darcis.
SENSASJON: Steve Darcis slo ut Rafael Nadal.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Alle tenniseksperter hadde på forhånd fire store favoritter til Wimbledon-tittelen på herresiden: Verdensener Novak Djokovic, Wimbledon-konge Roger Federer, hjemmehåpet Andy Murray og vinneren av forrige Grand Slam-turnering, Rafael Nadal.

Nadal er seedet som den femte beste i årets turnering og møtte belgiske Steve Darcis i første runde mandag.

Tre sett

Spanjolen er regnet som grusekspert, men har også vunnet på Wimbledon-gresset to ganger og var stor favoritt mot 135.-rankede i verden, Darcis.

Men det skulle vise seg å bety lite da kampen startet.

De to første settene vant belgieren etter tie break, og han ledet 5-4 da han i tredje sett fikk matchball på egen serve.

Han slo til med et serveess og har dermed slått ut storfavoritt Nadal i tre strake sett.

– Rafael spilte nok ikke sin beste kamp. Den første kampen på gress er aldri enkel, sa 29 år gamle Darcis.

Og det var Nadal selv enig.

– Det er aldri enkelt å spille den første kampen på gress når du ikke har noen sjanse til å trene på underlaget i forkant. I dag er ikke rette dagen for å snakke om kneet mitt. Jeg gjorde mitt beste, men i dag nyttet det ikke. Darcis fortjente å vinne, sa Nadal.

— Sliten

- Jeg er både overrasket og ikke overrasket, sier tennisekspert Christian Ruud.

— De første dagene er spesielle: Da er banene veldig raske, og utfordrerne slipper seg løs. Men jeg trodde ikke han skulle tape for Darcis, som ikke akkurat er en servekanon, sier han.

På et raskt underlag som gras er det en fordel å serve godt.

Ruud har selv deltatt i turneringen flere ganger og kommenterer årets utgave for Cmore. Han så deler av Nadals kamp mandag.

— Han er nok litt sliten. Han har spilt mye i det siste, men valgte å ikke spille på gras før turneringen. Jeg synes ikke han servet bra.

- Han har slitt med en kneskade, så du noe til den?

— Jeg så ingen antydning til skader.

- Hvor ofte skjer det at en så stor favoritt ryker for en som er så lavt seedet?

— Det skjer sjelden, men oftest i Wimbledon. Uten at jeg så hele kampen, synes jeg han slet med rytmen og timingen. Han virket sliten og tok kanskje for mye fri etter seieren i French Open. Det er såpass mange gode tennisspillere at de kan slå Nadal når han ikke har dagen.

Tror på Federer

- Hva betyr det for Nadal å ryke i første runde?

— Han tenker nok at livet går videre. Han er veldig ydmyk, men gir seg aldri og går ikke til Wimbledon uten å prøve 100 prosent. Han drar dit for å vinne. Det som har overrasket meg mest, er at han har vunnet to ganger før i Wimbledon med hans spillestil.

Årets turnering er satt opp slik at Nadal hadde møtt Roger Federer i en eventuell kvartfinale. Nå kan sveitserens vei til finalen bli noe lettere.

Ruud kommenterte Federers seier mot Victor Hanescu mandag.

— Federer er en gentleman, men innerst inne er han nok glad for å slippe Nadal. Han spilte vanvittig bra i sin kamp; noe av det beste jeg har sett av han. Feilfritt og ekstremt dominerende. Jeg tror helt klart at han kan ta nok en Wimbledon-tittel.

PS: Hjemmefavoritt Andy Murray slo Benjamin Becker 3-0 i sett og er greit videre til andre runde.

Publisert