Hødd-sjefens drømmescenario: - Det hadde vært noe!

Sindre Eid har fryktelig lyst til å avslutte med et smell.

Sindre Eid håper veldig på playoff. Dersom det ikke går, leder han Hødd for siste gang søndag.
  • Erli Berg Daneshmand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

FØLG DIREKTE BRANN-HØDD DIREKTE HER FRA 13.00

– Vi har fryktelig lyst på å komme med i playoff, noe jeg også synes vi har fortjent. Og jeg ser for meg at vi drar til Bergen og slår Brann i deres egen hule. Det hadde vært noe, smiler Eid.

Som også i framtiden trolig vil ha noe med Hødds sportslige utvikling å gjøre. Selv om han nå går tilbake til jobben som markedssjef i klubben, en jobb han også hadde før han ble hovedtrener.

– Markedsjobben er mitt hovedprio snart, men dersom Hødd ønsker å benytte meg også opp mot det sportslige i en eller annen rolle, så finner jeg nok tid til det også. Men dette er helt opp til klubbens ledelse, sier han.

Hvorfor trekker han seg? En følelsesladet Eid forklarte beslutningen tirsdag.

Tar med jobben hjem

– Mange lurer på hvorfor du nå hopper av som hovedtrener. Er du en slik person som tar med deg jobben hjem? Som grubler ut over nettene på hva som kunne ha vært gjort annerledes?

Sindre Eid og Eirik Ulland Andersen har opplevd mye moro i lag de siste par årene. Nå gir Eid seg som Hødd-trener, selv om han fortsatt vil jobbe i klubben. Mens Ulland Andersen trolig er aktuell for eliteserieklubber, dersom ikke Hødd klarer opprykk. I morgen spiller Hødd sesongens viktigste kamp, mot Brann i Bergen. Blir det nye glade øyeblikk for Eid og Ulland Andersen der?

– Ja, det må jeg nok innrømme at jeg er. Og slik var jeg som spiller også. Søvnen etter kamper er ikke den aller beste, det må jeg medgi. Men slik er det bare, og jeg har vent meg til det. Hødd drar til Bergen med stort sett fulltallig tropp.– Den eneste som er usikker, er Sondre Beite. Han har en betennelse i skuldra som plager ham, så han er neppe aktuell. Ellers har vi med hele gjengen, og torsdag hadde vi en trening som luktet svidd. Den var så god at jeg ikke hadde lyst til at den skulle slutte. Og jeg er overbevist om at vi har kapasitet til å ødelegge opprykksfesten for bergenserne, og en del av våre nøkkelspillere elsker akkurat slike kamper, forteller han.

Les også

Dramaet i 1.-divisjon: Fire kjemper om kvalik, åtte kjemper for livet

Best mot de beste

– Som Fredrik Aursnes og Eirik Ulland Andersen?

– Ja, ikke minst de to. Dette kan være en kamp der de tar ut sitt aller beste, og da er de ikke enkle å stoppe.– Men akkurat disse to kan være på veg bort fra Hødd dersom dere ikke klarer opprykk?

– Det er det selvsagt en fare for, gode spillere er alltid attraktive. Men dette har vi levd med i mange år, og må leve med det i framtiden også. Samtidig er jeg ganske så sikker på at Hødd kommer til å rykke opp i eliteserien igjen. Økonomien og stadion er på plass, og en klubb som Sogndal viser stadig vekk at det går an også fra klubber fra litt mindre steder å spise kirsebær med de store. Hødd rykker opp når vi er gode nok, og før eller senere skjer det, tror Sindre.

– Hvem skal erstatte deg som hovedtrener?

– Den jobben har jeg ingenting med, og da er jeg ærlig. Slike saker overlater jeg til Geir Hansen og André Nevstad, og da er saken i de beste hender.

Assistenten aktuell

– Men du har jo en assistent som heter Steinar Lein. Hva med ham?

Hødd sesongens viktigste kamp, mot Brann i Bergen. Blir det nye glade øyeblikk for Eid og Ulland Andersen der?

– Jeg kan knapt få lovprist Steinar nok, han har gjort en kjempejobb i klubben. Og Steinar er under kontrakt med Hødd også for neste år, så han beholder vi. – Kan han også bli hovedtrener i Hødd?

– Selvsagt kan han det!

Skal møte ti tusen bergensere

Hødd drar sørover tidlig lørdag, og nøyer seg med en joggetur lørdag ettermiddag. Resten av tiden skal brukes til mental oppladning foran det som skal skje på «Stadion» søndag. Der ti tusen bergensere kommer for å hylle sine røde opprykkshelter.

– Men vi blir ikke alene på stadion, vi i Hødd, heller. Flere hundre supportere fra Blåsarane er på veg sørover, og det bor også veldig mange sunnmøringer i Bergen. Jeg tror det blir minst 4–500 tilskuere som heier på oss søndag. Og vi skal gjøre alt for ikke å skuffe dem!

Følg kampen direkte og chat med Sunnmørsposten underveis

Publisert: