Åsane-treneren: - To tullemål som ødelegger kampen

To dødballmål imot, og dårlig uttelling foran mål ødela for Åsane

TULLEMÅL: Åsane spilte en god kamp, men to dødballer ga Kongsvinger seieren. -To tullemål, sier trener Kjetil Knutsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

KONGSVINGER — ÅSANE 2-0

Et frispark og en straffe, åtte minutter på overtid, sendte Åsane hjem til Bergen uten poeng.

— Vi er ikke fornøyd når vi taper. Vi gjorde mye bra i denne kampen, og hadde klart flest målsjanser. Så slapp vi inn to tullemål som ødelegger kampen, sier trener Kjetil Knutsen.

Det første målet kom på et frispark rett utenfor sekstenmeteren til Åsane. Mats Cato Moldskred slo et lavt frispark som snek seg inn i Eirik Østgaard sitt venstre hjørne. Ikke et veldig godt frispark, og keeper burde kanskje tatt den.

Manglet en målscorer

Åsane fulgte kampplanen sin, og la seg komptakt bak på banen. Det var få ganger Kongsvinger kom til forsøk, og de som kom var ikke farlig.

I angrep kom Åsane til sjanser, men savnet av en målscorer var tydelig hos bortelaget. Geir André Herrem har vært helt avgjørende for Åsane i år. Med sine 11 mål er han klubbens klare toppscorer. Søndag måtte Knutsen stole på Joakim Hammersland og Kristoffer Nesse Stephensen – som begge står med ett mål så langt i år.

— Vi kan ikke fokusere på det vi mangler, det blir helt feil fokus for oss. Herrem er skadet, og når han er det så må vi jobbe med dem som er tilgjengelig, sier Knutsen.

Klønete mål

Ikke nok med at Herrem var ute med skade, det var god plass på Åsane sin benk søndag. Sammen med støtteapparatet satt fire spillere. En keeper, to forsvarsspillere og en midtbanespiller. Men trener ønsker ikke å bruke det som en unnskyldning for tapet.

— Det handler ikke om hva vi hadde med oss på benken, vi kunne ikke bruke fire spillere uansett. Vi klarte ikke å avgjøre kampen, men vi leverte godt spill, sier treneren.

Det siste målet var klønete av Åsane. Martin Ueland spilte ballen tilbake til keeper Østgaard som valgte å plukke ballen opp med hendene, fremfor å klarere den fremover på banen. Et klart indirekte frispark til Kongsvinger. Det påfølgende frisparket ble stoppet av Senai Hagos med hånden. Et klart straffespark, som ble satt hardt til høyre for Østgaard.

— Det andre målet lager vi helt selv. Der tror jeg sikringen må ha gått hos spillerne, sier treneren.

Skal bruke sommeren godt

Nå tar Åsane sommerferie på sjetteplass på tabellen. En god vår fra Åsane, som treneren håper kan følges av en sterk høst.

— Vi har tatt steg fra i fjor til nå. Jeg syntes vi har hevet bunnivået vårt og fremstått som solide. Får vi tilsvarende utvikling nå som vi hadde sist høst, så ser det lyst ut, sier treneren.

Sommerpausen kommer akkurat tidsnok for et sliten lag. Treneren håper også å bruke pausen til å forsterke troppen.

— Nå er vi nede på 15–16 spillere, så det sier seg selv at vi er for få. Vi jobber med ulike navn, men per dags dato er det ingenting konkret, sier Knutsen.

Publisert: