Slutt på kosen for Skaanes

De var tre gode venner som var gode i fotball. Nå er det bare Kasper Skaanes igjen.

Bård Finne, Andreas Vindheim og Kasper Skaanes spilte sammen som barn og spilte sammen for Branns A-lag. Nå er bare Skaanes igjen i Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De ble gode sammen. Mange tusen treningstimer. Mange av dem om morgenen, før skoletid. De kom på Brann-laget omtrent samtidig. Bård Finne, Andreas Vindheim og Kasper Skaanes spilte sammen som barn og spilte sammen for Branns A-lag.

Så gikk Bård Finne til Köln før fjorårssesongen. Denne uken ble Andreas Vindheim solgt til Malmö. Kasper Skaanes er alene tilbake i Brann, og han synes akkurat det er kjedelig.

— Det er kjipt å miste to gode kamerater, men det er fortsatt mange unge igjen. Emil (Hansson) har jeg hatt et godt forhold til lenge. Han og Jonas. Det er fortsatt en fin gjeng, men det er kjipt når de nærmeste skifter klubb.

De unge spillerne i Brann er spesielt sammensveiset. De tilbringer mye tid sammen også når de ikke er på jobb, og de har det med å klemme og vise omsorg for hverandre. Tettest var trekløveret som nå er splittet.

Les også

Vindheim dobler lønnen i Malmö

— Savnet meg

Skaanes understreker at det ikke er synd i ham. Men allerede onsdag, da Vindheim var i Sverige på medisinsk test, fikk backen sms fra kompisen.

— Han skrev at han savnet meg allerede, forteller Vindheim.

— Vi tre har hatt det mye gøy sammen. Nå er det bare Kasper igjen fra Nymarksgjengen, konstaterer Vindheim.

Det siste er ikke helt presist. For Emil Hansson er også fostret opp i Nymark. Og Skaanes er tett også med den svensknorske driblefanten. Han er også venn av Håkon Lorentzen, som i forrige uke ble leid ut til Åsane. Hva så med Skaanes' egne ambisjoner?

— Jeg tror ikke det blir et problem for meg. Jeg har ambisjoner, jeg også, men man får ta ting som de kommer. Nå er jeg bare innstilt på å hjelpe Brann opp igjen.

- Hvordan er det for deg å være igjen?

— Stakkars meg... Nei, jeg unner begge to, både Bård og Andreas, det de får oppleve. Det er kult. Hvis Andreas får spille Mesterliga er det enda kulere.

- Veldig, veldig fin fart

Fredag spiller Brann treningskamp mot Ålesund på Sunnmøre. Der er det Fredrik heggland som får oppgaven med å fylle hullet etter Andreas Vindheim. I alle fall på kort sikt, for Brann arbeider på spreng med å erstatte Vindheim med den tidligere Start-spilleren Amin Nouri.

Rikard Norling har betinget tro på Heggland som back:

— Det blir interessant å se. Tidligere har jeg bare sett ham på backen i trening og for Brann 2. Han har veldig, veldig fin fart. Men selv om han har det, må man styre sine medspillere og fatte riktige beslutninger, også. Så vi får se.

Laget Norling har tatt ut, ligner mye på mannskapet som spilte mot Sarpsborg. Piotr Leciejewski får tillit på ny.

- Er Piotr førstekeeperen din?

— Det er ikke skrevet i stein ennå, men han har gjort det bra, altså. En del av forklaringen er at Alex har vært lenge ute med skad

Her er laget som starter mot Aalesund fredag klokken 17.00: Piotr Leciejewski – Fredrik Heggland, Jonas Grønner, Azar Karadas, Erdin Demir – Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Amin Askar – Kristoffer Larsen, Erik Huseklepp.

Publisert: