Fersk undersøkelse: Bergen brenner like mye for Brann etter nedrykket

— Det bunner i en kjærlighet for klubben, mener Rikard Norling.

Supporterne er like engasjerte i Brann selv om klubben spiller i 1.-divisjon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I en undersøkelse Respons Analyse har gjort for BT, er bergensernes interesse for Brann målt.

Man skulle kanskje tro at den dempet seg etter et nedrykk, men tallene viser at engasjementet er like glødende før en sesong i 1. divisjon. 50 prosent av de spurte oppgir at de i stor eller noen grad følger med på Brann, mot 46 prosent i 2014. Branns fungerende daglige leder, Vibeke Johannesen, er lite overrasket.

— Uansett hva vi gjør, er engasjementet stort. Det har vi sett på alt fra draktlanseringen vår, som fikk internasjonal oppmerksomhet, til årsmøtet. Kanskje kan det drastiske i at vi skal spille i en annen divisjon, også føre til at folk følger med , sier Johannesen.

Les også

Her får Trond Mohn æresmedlemskap i Tromsø

Kontinuitet

Gjert Moldestad, redaktør i supportermagasinet Den 12. mann, er glad for at interessen holder seg stabil.

— Jeg trodde nok at flere ville se på 1. divisjon som uinteressant, og derfor melde seg litt ut. Men dette samsvarer med det vi har sett i supportermiljøet. Der er det bra trykk, og blant annet en kampanje for å få folk til fortsatt å gå på kampene, sier Moldestad.

Han tror Stadion-stemningen vil holde seg brukbart oppe i år.

— De som skaper atmosfæren på kampene, er klare for å gjøre det også i 1. divisjon. Jeg tror tribunestemningen fort kan bli like god som i eliteserien, sier Moldestad.

Trener Rikard Norling registrerer tallene for Brann-undersøkelsen slik:

Rikard Norling og Brann kan også forvente seg full støtte fra Bergen i 2015.

— Jeg hadde faktisk ikke trodd at interessen skulle krympe. Den bunner i en lidenskap og kjærlighet for klubben, og den bruker ikker å forrykkes uansett hvordan det går på banen.Kaptein Erlend Hanstveit er glad for publikums lojalitet.

— Mange var sinte etter nedrykket i fjor, men vi har også fått mye støtte. Det setter vi veldig stor pris på, og disse tallene tar vi med oss inn i sesongen, sier Hanstveit.

Publisert: