Brann-krisen: Ledermøte i dag - ekstraordinært styremøte i morgen

Nå skal alt evalueres på Stadion.

TAPRE SMIL: Styreleder Rolf Barmen (fremst) og daglig leder Roald Bruun-Hanssen smilte tappert da de ankom Flesland torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Trener Rikard Norling, daglig leder Roald Bruun-Hanssen og styreleder Rolf Barmen er hardt pressede menn etter Branns nedrykk.

Etter en forsinket flyreise der det var vanskelig å finne smil i Brann-leiren, var 1.-divisjonslaget tilbake i Bergen torsdag ettermiddag.

Ganske umiddelbart samlet den nåværende klubbledelsen seg på Stadion.

Styremøte fredag

Fredag er det ekstraordinært styremøte i klubben. Kanskje er det da klubben for alvor begynner å stake ut en ny kurs i en ny og fremmed hverdag.

Både Norling, Barmen og Bruun-Hanssen har etter nedrykket vedgått at deres tid i klubben kan nærme seg en ende.

— Det er ikke opp til meg å svare på det. Spørsmålet må stilles til ledelsen. Vi fører en dialog og er voksne og profesjonelle, så vi kan håndtere situasjonen, sier Norling.

— Jeg har ikke reflektert over om jeg kan fortsette. Det er et godt spørsmål. Jeg er den øverste ansvarlige i klubben, og hvis noen skal skytes ned, er det meg, sa Barmen til onsdag.

Torsdag ble Bruun-Hanssen igjen spurt om sin stilling, og om han vurderer å gi seg.

— Alt som går på personvalgene, tar vi der det hører hjemme, i de riktige organer i klubben. Jeg vil forholde meg til styret og diskutere situasjonen med styret.

- Hvordan er dere forberedt på å rykke ned?

— Vi er godt forberedt rent organisatorisk. Økonomisk vet vi hva som venter oss. Så får vi bruke de nærmeste dagene til å legge det frem for styret.

Bruun-Hanssen sa han hadde det "for jævlig" like etter kampen. Han ser på det som en selvfølge at hans posisjon blir satt under lupen av Brann-styret.

Evaluering

— Det er helt soleklart. Vi som er ledere og har vært ansvarlig for dette, må både evalueres og vurderes. Vi må gjøre det konstruktivt sammen, sier Bruun-Hanssen.

Parallellt med ledernes møtevirksomhet, møter Norling spillerne til individuelle spillersamtaler. Spillergruppen har ferie fra førstkommende mandag, følgelig vil det bli fart i spillernes evalueringsprosess.

— Det krever energi av meg å gå gjennom sånne samtaler med hele troppen, sier Norling.

Den svenske treneren ble fredet av Barmen tidligere i høst, men da han styrelederen ble spurt om den uttalelsen fortsatt gjaldt, svarte han noe unnvikende.

— Jeg synes vi skal gi oss selv tid til å fordøye skuffelsen. Vi begynner evalueringsarbeidet på fredag, sa Barmen til Ballspark rett etter kampen som sendte Brann ned en divisjon.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering